Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Kasım 2014

ZİHİN DEVRİMİ

Kabul edelim ya da etmeyelim Sayın Cumhurbaşkanı devrim yapıyor(!) yaptığı devrim zihin devrimi. Bunu bazen yaptığı yollarla, bazen makro projelerle yapıyor. Bazen de Devlet Binaları ile yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Beştepe yerleşkesi bazılarına göre ise Ak Saray! Ak Saray diyerek oluşturulmaya çalışılan algı ciddi ciddi oturdu insanların kafasında ve bugün Ak Saray denildiğinde ilk anlaşılan sanırım il Aksaray'dan ziyade Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi.

Sayın Cumhurbaşkanı devrimi daha çokta zihinlerde yapmak istiyor. Bu ülkenin beyazlarının dışında kalanlara şunu söylemeye çalışıyor. Siz her şeyi yapabilirsiniz. Her şeyin en güzelini yaparsınız. Yeter ki inanın. Yeter ki geçmişle bağınızı koparmayın. Sizin atalarınız dindaşlarınız Amerika'ya ilk gidenlerdi diyor. Öyle miydi? Sayın Cumhurbaşkanı bunu nereden biliyor? Daha birkaç yıl öncesine kadar entelektüel birikimi ile dalga geçilen dönemin Başbakanı (!) tarih dersi veriyor hem de hiçbir yerde yazmayan (!) konularda.

Devrim yapıyor. Rızkı veren Allah'tır diyor. 18 yaşına kadar çocuklar hastaneleri kullanabilecekler diyor. Okullarda kitaplarını biz vereceğiz diyor. Siz yeter ki 1 çocuğa önce mahkum sonra köle olmayın diyor. Neler diyor ise dediklerinin alt yapısını da hazırlıyor. Her adımın bir sonrakinde karşılığını görüyoruz. Sessiz sedasız devrim yapıyor. Anlayanau2026

&

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik için 2015 yılı bütçesinden 5 milyar Türk Lirası ayırmış. Yapılan yollar, metrolar, tramvaylar vs. bittiğinde ne olacak. Öncelikle harcanan paralar bir daha harcanmayacak. Bu yatırımın geri dönüşümü başlayacak. Bu yatırımlar bittiğinde trafiğe ayrılan bütçenin %40 'ı başka kalemlere kaydırılabilecek. Radikal çözümler almak gerekiyor. İstanbul özelinde mutlaka şehirle ilgili insani çözümler üretilmeli. Aksi takdirde her yıl bütçenizin %40'ını buraya ayıramazsınız. Ayırmamalısınız da. Bir şehir ki her yıl ulaşıma bütçenin yarısını ayıracak. Bu kabul edilemez. ancak geciken yatırımların yapılıyor olması umut verici. Alışkanlıklarımızı da değiştiren Marmaray, metro kısa sürede rağbet gördü. Böylece de bizim insanımız lüksünden vazgeçmez özel aracından inmez şehir efsanesi de sona erdi. Eğer doğru düzgün proje yapılırsa halkta itibar ediyormuş. İlk günlerde Marmaray için su sızdırıyor, güvenlik sorunu var diyenlerin nerede olduklarını da merak ediyorum. Zira Marmaray ilk çalışmaya başladığında seferleri aksatmak için araçları durduran ikaz kollarını indirenlerin önüne geçmek için çare olarak sivil polisler kullanılmıştı. Hem de bu çağda. Sahi matbaa neden geç gelmişti ülkemize?

&

Filistin'de bir Sinegog'a saldırılması sonucunda saldıranlarla birlikte 4 kişi daha öldü. Herkes kınama yarışına girdi. Bir ibadethaneye saldırılması kabul edilemez bir durum. Bu ön kabulden yola çıkarak Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesi ve de bir ibadethanedir. Hz. İbrahim Cami bir ibadethanedir. Ancak Hz. İbrahim Camine bir İsrailli'nin saldırması ve Müslümanları ibadet ettiği esnada şehit etmesi üzerine İsrail yönetimi Camiyi ibadete kapatmış. Caminin tekrar ibadete açıldığında yarısının Sinegog'a çevrildiği görülmüştür. Saldırgana ne olmuştur. Akli dengesi olmadığı için ceza almamıştır. Peki Sinegog'a saldıran kişiler neden öldürülmüştür. Acaba öldürülmeden ele geçirilmeleri mümkün değil midir? Bunun için gerekli hassasiyet gösterilmiş midir? İbadethanenin kimin ibadetgahı olduğu, ölenin ve öldürenin tabiiyeti önemli olduğu müddetçe IŞİD'de İsrail terörü de bitmez bitirilemez.@CavitTatli