Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2385.52
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Mart 2024

Zübük siyasetçiler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyük bir deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan İstanbul’da kentsel dönüşümü yok sayarak, bu kadim şehre ihanet etti. Deprem uzmanları depremin değil, çürük binaların ölüme sebep olduğunu ısrarla söylüyor. Güçlü bir deprem olduğunda şehir sakinlerinin kaçacak yer bulamayacağını vurguluyorlar. Yıkılan binalar sokakları kapatacağı için yardım ve kurtarma çalışmalarının sekteye uğrayacağının altını çiziyorlar.

Geçen hafta Çanakkale Yenice’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, henüz hiçbir resmi açıklama yapılmadan sosyal medyayı salladı. Atılan mesaj sayısı dakikalar içinde zirve yaptı. Ya böyle bir deprem İstanbul’da olsaydı ne olurdu! Herkes bunun tedirginliğinde… İstanbul’un çevresinde bir tehlike dönüp duruyor.

5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verdiği halde sadece 5 binde kalarak bu sözünü bilerek tutmayan Ekrem İmamoğlu, ilçelerdeki dönüşümleri de engellemeye çalıştı. Murat Kurum’un yeni dönemde 650 bin konutu dönüştürme sözüne de karşı çıkarak konuşmalarında kentsel dönüşüm yapmayacağını ifade ediyor. İyi de İstanbullunun hayatı senin için değerli değilse neden tekrar seçilmek istiyorsun!

***

Ekrem İmamoğlu gibi her telden çalan, konuşmasında İstanbul’un sahibi olarak tüm azınlıkları saydığı halde Türk kelimesini ağzına almayan, “Türk Devleti, Türk Milleti” ifadelerini kullanmaktan kaçınan siyasetçiler açık açık millete ihanet ediyorlar.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğru bir teşhisle bu tür siyasetçiler için “zübük” kelimesini kullandı. Ve yaptıklarının siyasi şantajcılık olduğunu söyledi. Haklı da… Türkiye genelinde o kadar çok zübük siyasetçi var ki… 2 - 3 dönem belediye başkanlığı yaptığı halde partisi aday göstermeyince başka partiye geçen zübüklere fırsat vermemek lazım.

Bu seçimlerde tüm partiler kendi adayları ile seçime giriyor. Ancak bu adayların ne seçilme şansı var, ne de somut bir plan ve projeleri… Ha bire atıp tutuyorlar, diğer partileri, adayları karalamaya çalışıyorlar. Üstelik 2019 mahalli seçimlerinde olduğu gibi aldıkları küçük oylarla bazı şehirlerin geleceğini karartma ihtimali de var.

Zübükler manevi değerlerimizi de istismar ediyorlar. Dün Cuma namazı boyunca caminin çevresinde dolaşan CHP minibüsü İmamoğlu’nun toplantı çağrısını tekrarladı. Cuma vaktinin bile farkında değiller! İmamoğlu’nun 2019’daki vaatlerini konu alan videolar sosyal medyada dönüp duruyor. Hepsi havada kalmış. Şimdi 5 yılda 50 çocuk yuvası yapmakla övünüyor. 16 milyonluk şehre 50 çocuk yuvası! O kadarı sadece İstanbul’un Çamlıca semtinde var.

***

Seçimlere az bir zaman kaldı. Gelip geçecek. Bizim önceliğimiz insan ve genç nesillerin mükemmel şekilde eğitimi olmalıdır. Ak Parti, 22 yıldır iktidarda. Kendisine eser ve hizmet siyaseti yapmayı prensip edinmiş. Ancak bundan sonraki süreçte önceliği “insan” olmalı. Türkiye genç bir nüfusa sahip... Bu gençliği en iyi şekilde eğitmek, yetiştirmek, iktidarın öncelikli vazifesidir. Milli ve manevi değerlere bağlı, teknoloji ile bütünleşmiş nesiller eseri de hizmeti de fazlasıyla yapar.

Ak Partili, genelde de yerel yönetimlerde de kültüre ve sanata öncelik vermeli. Sadece okullarda değil, gençlere hitap eden tüm bakanlıklar vasıtasıyla gençliğe moral değerler kazandırılmalı. Türk ve Müslüman olduğunun farkında olmayan bir gençlikten bu ülkeye fayda gelmez! Ramazanınızı tebrik ediyorum.