Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

AK Parti'den Ce'Sur dönüşüm!

Çiğdem Karaaslan, "Terörün ağır tahribatı silinecek. İhya çalışmasıyla Diyarbakır'ın derin anlamını ortaya çıkaracağız. Sur'un üstünü geçmeyecek az katlı evlerle dönüşüm olacak" dedi.
AK Parti'den Ce'Sur dönüşüm!
28 Şubat 2016 16:49:00
Çiğdem Karaaslan, "Terörün ağır tahribatı silinecek. İhya çalışmasıyla Diyarbakır'ın derin anlamını ortaya çıkaracağız. Sur'un üstünü geçmeyecek az katlı evlerle dönüşüm olacak" dedi.

Güneydoğu'daki kadim kentlerin tarihi kimliklerini ortaya çıkarmak isteyen AK Parti ve hükümet, Diyarbakır'da "Sur" kriterlerini devreye sokacak. Adeta açık hava müzesine dönüştürülecek kentte surların üstünü geçen yapı olmayacak. Cizre'den Silopi'ye kadar ilçelerde hasar tespiti bitti, sıra imarda. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Diyarbakır artık ne karpuz ne de terör şehri olarak anılacak. İhya çalışmasıyla, kadim şehrin derin anlamları ortaya çıkacak" diye konuştu.

KADİM VE DERİN BİR ANLAMI VAR

AK Parti Genel Merkezi'nde, yardımcısı Diyarbakırlı Mine Lök Beyaz'la birlikte, bir grup gazeteciyle sohbet eden Karaaslan, şöyle konuştu: Diyarbakır çok eski kadim ve derin anlamları olan bir şehir. Yaklaşık 5 bin yıllık Sur içi, 500 tescilli yapının olduğu, bütün tarihi derinliğin hissedildiği bir yerleşim alanı.

KARDEŞLİĞİ BOZMAK İSTİYORLAR

Diyarbakır'da kentsel ihya çalışması olacak ve bu çalışma mutlaka kendi yerel mimarisine uygun sürdürülecek. Yapılar asla Sur'un üstünü geçmeyecek, az katlı evler olacak. Terör örgütü tarihi yapılara saldırarak kardeşlik kültürünü bozmak istiyor.

Yeni konutları hızla yapacağız

PKK tıpkı Suriye'de DAEŞ'in yaptığı gibi, orada bir tarihe ve medeniyete zarar vermek istiyor. Ama bunlar beyhude çabalar. Biz tarihi dokuyu koruyacağız ve Diyarbakır'ın 'Açık Hava Müzesi' niteliği öne çıkacak. Silopi'de temizliğin ardından hasar tespit çalışmaları yapıldı. Az, orta ve çok hasarlı yerler var. Cizre'de de temizlik çalışmaları yapıldı, hasar tespiti gerçekleştirilecek. Sur'da operasyonların bitmesini bekliyoruz. Buralarda yeni konutlar yapılarak vatandaşlarımız yerleştirilecek.

Cerattepe'de 'mıknatıs' uyarısı

Karaaslan, Başbakan Davutoğlu'nun Artvinlilerle görüşmesiyle tansiyonun düştüğü Cerattepe konusunda da uyarıda bulundu. Karaaslan, Alman ajanlardan provokatörlere kadar kesimlerin gündeme geldiği gelişmeler için "Bazı provokatörler, çevrenin mıknatıs etkisini kullanıp, kendilerine çektikleri grupları, başka amaçlarla kullanmak istiyorlar. Buna fırsat vermemeliyiz. AK Parti'yi çevreci olmamakla suçlamak, bir algı operasyonu" dedi.

Ambalaj atıkları çalışması

AK Parti binasında geri dönüşümle ilgili yapacakları çalışmayı da anlatan Çiğdem Karaaslan, "İlk etapta ambalaj atıkları ile ilgili bir dönüşüm başlayacak. Çok fazla sayıda dergi, kağıt tüketiliyor, bunlar dönüştürülecek" diye konuştu. Karaaslan, sanatın farklı dalları ile ilgili sergiler organize edeceklerini de ifade etti.