Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Annelerden bir adım bekliyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün kadınlardan çözüm süreci için hayır dualarını isteyerek ''Türkiye'nin yürekli annelerinden, kadınlarından kana, gözyaşına ve acıya son demelerini bekliyorum'' dedi.
Annelerden bir adım bekliyorum
06 Mart 2013 20:00:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün kadınlardan çözüm süreci için hayır dualarını isteyerek ''Türkiye'nin yürekli annelerinden, kadınlarından kana, gözyaşına ve acıya son demelerini bekliyorum'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'na yaptığı konuşmada, kuzey ve güneyde kadınlardan çözüm süreci için hayır dualarını istedi.

Erdoğan, ''Bu can bu bedende olduğu müddetçe bu acıları dindirmek, bu terörü bitirmek hem kanı hem gözyaşını durdurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse yanımızda olmasa da anneler için bu mücadeleye devam edeceğiz. Tahriklere rağmen sabotajlara, engellere rağmen tüm kadınlar için, tüm anneler için, tüm eşler için, tüm çocuklar için bu çabayı sürdüreceğiz. Biz artık ülkemizde yüreği tedirgin şekilde asker yolu gözleyen, her akşam yavrusuna dua ederek uyuyan, her sabah yavrusunun hayali ile uyanan tedirgin, korkulu anneler görmek istemiyoruz'' dedi.

''Bu ülkenin tüm kadınları teröre hayır derse, terör biter'' diyen Erdoğan, annelerin evlatlarına sahip çıkarsa, kan ve gözyaşının biteceğini söyledi.

Annelerin ağladığı bir ülke mutlu ve müreffeh bir ülke olamaz. Annelerin gözyaşı bitirse, Türkiye bambaşka bir yer olur'' diyen Erdoğan, ''Şimdi, annelerden, kadınlardan bir adım bekliyorum. Türkiye'nin yürekli annelerinden, kadınlarından kana, gözyaşına ve acıya son demelerini bekliyorum'' şeklinde konuştu.

Kadına el uzatmak vahşetin ta kendisi

Başbakan Erdoğan, kadına yönelik şiddetle ilgili, ''Çocuğunun gözü önünde savunmasız bir kadına, bir anneye el uzatmak, onu bıçaklamak, ona saldırmak, onu katletmek vicdan dışıdır, insanlık dışıdır, vahşetin ta kendisidir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, kadınlardan özellikle çözüm sürecinde hayır dualarını isteyerek, şöyle devam etti: ''Türkiye'yi huzura kavuşturmak, büyütmek, kardeşliğimizi yüceltmek için çıktığımız bu yolda hayır dualarınızı bizlerden esirgemeyin. Eğer bu ülkenin tüm kadınları 'terörü dur' derse bu terör biter. Eğer bu ülkenin tüm kadınları tek yürek halinde 'evlat acısına son' derse bu acı haberler biter. Eğer anneler evlatlarına sahip çıkarsa o evlatlarına terörün elinden çekip alırsa inanın bu kan, gözyaşı biter. Annelerin ağladığı, kadınların acı çektiği hiçbir ülke mutlu ve müreffeh bir ülke olamaz. Eğer şu annelerin, şu kadınların gözyaşını dindirirsek inanın Türkiye bambaşka bir yer olur.Bizim için Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Boşnağı da birdir, beraberdir bu bayrak altında. Hepsi bizim kardeşlerimizdir, canımız ciğerimizdir. Doğarken siz kimseye kalkıp niye Türk, niye Kürt, niye Laz, niye Çerkez diyebilir misiniz? Onun için yaradılanı yaratandan ötürü seveceğiz. Şimdi annelerden, kadınlardan bir adım bekliyoruz. Türkiye'nin yürekli kadınlarının bir adım öne çıkıp kana, gözyaşına, acıya son demelerini bekliyoruz.''