Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Atatürk'ü oynayan Aras Bulut İynemli Disney'e ağzını açamadı

11 Ağustos 2023 11:00:00
Disney Plus, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı Atatürk dizisini yayından aldı. Ermeni lobisinin baskısı ile aldığı ortaya çıkan platforma 'cüzdan Atatürkçüleri' işsiz kalırım korkusu ile ses çıkaramadı. Son olarak dizide Atatürk'ü oynayan ve rekor ücret alan Atatürk dizisinin başrolü Aras Bulut İynemli sessizliğini bozdu: ama Disney'e ve Ermeni lobisine tepki vermekten kaçındı.

Disney Plus, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı Atatürk dizisini yayından aldı…

Skandal karara tepki yağdı.

FOX'UN dijital yayın platformu Disney Plus, bir skandala imza attı.

Türkiye'nin ulusal değerlerini hiçe sayan platform, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı diziyi yayından kaldırdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna yapılan bu saygısızlığın Ermeni lobisi baskısıyla alındığı ortaya çıktı.

Maliyetinin 8 milyon dolardan fazla olduğu belirtilen, fragmanı yayınlanan hatta yayın günü bile belli olan diziyle ilgili alınan karar, Türk halkını kızdırdı.

Türkiye'ye ve Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu saygısızlık, büyük tepki aldı. Dizinin 29 Ekim'de FOX TV'de yayınlanacağı açıklansa da Türk halkı, Atatürk'e yapılan saygısızlığa sessiz kalmadı. Abonelikler birer birer iptal edildi, boykot çağrısı yapıldı.

Cüzdan Atatürkçülerinden çıt yok!

Türkiye'nin tek yürek olup tepki göstermesi gereken bu saygısızlığa muhaliflerden ve her fırsatta 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlerden 'çıt' çıkmadı…

Özellikle Disney Plus'ın reklam yüzü olanlar, alınan karara tepkisiz kaldı.

Demet Özdemir, Aslı Enver, Tarkan, Eda Ece, Şahan Gökbakar ve Murat Boz, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının tüm dünyada izlenmesini engelleyen karara ses çıkartamadı.

Bölüm başına rekor ücret

Herkes, en çok da dizide Atatürk'ün hayatını canlandıran oyuncu Aras Bulut İynemli'nin ne diyeceğini merak etti.Bölüm başına 850 bin TL aldığı iddia edilen İynemli, günler sonra konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Benim oynayan ve bu sorumluluğu alan kişi olarak Atatürk'e ve projeye sahip çıkmak en önemli görevim.Yapım şirketi, platform böyle bir karar aldı bu konuda..." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın en büyük lideri olduğunu dile getiren Aras Bulut İynemli'nin Disney Plus'a tek laf etmedi.

Ermeni lobisi sorunu duyunca..

Gazetecilerin 'Ermeni lobisinin baskısı ile kaldırıldığı düşünülüyor' demesi üzerine panikleyen Aras Bulut, "Hiç oralara girmeyelim, bence bu açıklama yeterli" diyerek apar topar konuyu kapatması ise dikkat çekti.

Atatürk'ü canlandıran, bu rolden de rekor ücret alan Aras Bulut İynemli'nin ülkemiz hakkında bu skandal karara imza atan platforma tek laf etmeyişi, vatandaşların da tepkisi çekti.