Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2440.53
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

"Başkan" filmi 5 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak

Komediseverleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen "Başkan" filmi 5 Ocak 2024'te vizyona girecek.
"Başkan" filmi 5 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak
26 Aralık 2023 19:59:04
Komediseverleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen "Başkan" filmi 5 Ocak 2024'te vizyona girecek.

Ovacık Belediye Başkanlığı için adaylığını ilan eden Fikri ve Zeynel'in seçimi kazanmak için yaşadıklarını beyaz perdeye aktaran yapım için düzenlenen basın toplantısı, oyuncuların ve yönetmenin katılımıyla yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının karşısına geçen oyuncu Büşra Pekin, film ekibiyle yeniden bir araya gelmenin sevinci içinde olduğunu belirterek, "Biz Tunceli'de 4 hafta bu güzel ekiple vakit geçirdik. Çok güzel bir senaryosu olan, çok güzel bir coğrafyada, şahane bir film çektik. Şehir dışı işlerde ekipler başka türlü kaynaşır. Biz sanırım onun da üstüne çıktık hep beraber. Bir aile gibi olduk. Birbirimizi çok sevdik. Filmde de iki farklı aile ve o ailelerin yakın çevresine hepimiz hayat veriyoruz. Bu lezzeti o dostlukla, o güzel senaryo ve o diyalogların içerisinde verebildiğimize inanıyorum. Çok mutluyum." dedi.

Filme çok inandığını dile getiren Pekin, filme imza atan Ulaş Bahadır'ın çok kıymetli bir senarist ve yönetmen olduğunu dile getirdi.

Belediye başkan adayı Zeynel'in eşini canlandırdığını aktaran Pekin, "Çok güçlü bir kadın. Bu mücadelede kocasının, ailesinin ve yaşadığı halkın yanında. Naif, çok tatlı, çok güzel bir kadın ama aynı zamanda kocasının başına bir şey geldiğinde de dişlerini, tırnaklarını çıkarabilen bir Anadolu kadını." ifadelerini kullandı.

- "Çok eğleneceğiz"

"Zeynel" karakterini canlandıran oyuncu Necip Memili de filmin seçimlere yakın vizyona girmesinin "manidar" olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Eğer hizmet istemeyi, bir halkın daha ferah ve rahat yaşamasını siyasete bağlayacaksak, bizim filmimizdeki siyaset sadece bu. Bir başkan kendisine göre bir hayat yaşamak istiyor. Diğeri de 'Halkın arzularına, isteklerine cevap vererek hizmet etmemiz gerekiyor.' diyor. Bizim siyasetle bağdaşacak tek yerimiz bu olabilir ama bizimki biraz daha işin latif şinas tarafı. O yüzden çok ayrılıyoruz. Bu başkanlık sürecinde, iki ailenin başından geçenlerin halka yansımalarını göreceğiz biraz. Çok eğleneceğiz."

Oyuncu Nursel Köse, Ovacık Belediye Başkanı'nın eşini canlandırdığını belirterek, "Hacer Donsuz, Ovacık'taki tek sosyete kadın. Tek başına sosyete oluşturan bir kadın. Şahsına münhasır, giyimi, tarzı... Kocasını çok destekliyor." ifadelerini kullandı.

Usta oyuncu Şerif Sezer, Zeynel'in ablasını canlandırdığına işaret ederek, "Benim çok fazla filmim yok. Çok filmde oynamıyorum, oynamayı kabul etmiyorum. Eğer bir şeyi kabul ettiysem ki gerçekten onu sevmiş, çok iyi olacağına inanmışımdır. O yüzden oynamışımdır. Onu bilesiniz." dedi.

Yapımda "Berber Sefer"i oynadığını aktaran Bülent Çolak, projeyi 9-10 yıl önce bildiğini ve film için saçlarını usturaya vurmak durumunda kaldığını dile getirdi.

İnsanların uzun zamandır beklediği bir film olduğunu söyleyen Çolak, "Fragmanı izleyenlerden Vizontele tadını aldık diyenler oldu. Güzel bir tat bu. Bizim filmimizin, bize özgü, çok güzel, özgün bir mizahı var. İnsanlar o tadı özlemiş. Büyük merakla bekliyorlar. Sıcacık bir film oldu bence." değerlendirmesinde bulundu.

- "Siyaset yapmadan, siyaset anlatmayı başarabildik"

Yönetmen ve senarist Ulaş Bahadır ise yapımcılara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir film armağan ettik bu ülkeye. Bizi yetiştiren, büyüten bu ülkeye biz de ölmeden bir işe imza attık. Güzel bir şey bıraktık. Tekrar tekrar izlenecek, Yeşilçam filmleri nasıl 40-50 yıl geçti hala izleniyor, bu da öyle olacak. Evde canınız sıkıldığında, eşinizle kavga ettiğinizde, 'moralimi düzelteyim' diyerek tekrar izleyebileceğiniz bir şey var. Onun dışında siyaset yapmadan, siyaset anlatmayı başarabildik. Çok muazzam bir şeydi."

Gülmeye olan ihtiyacı dile getiren Bahadır, "Bütün oyuncularımız sağ olsun var olsun, senaryomuzu sevdi. İşimize sıkı sıkıya sarılıp hep birlikte aile olduk, bağlandık. Her birimiz ülkemizi çok seviyor, ülkemizdeki insanlar mutlu olsun istiyoruz. Bunun için güldürmeye geliyoruz. Gülmeye çok ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi.

A Time Medya'nın yapımcılığını üstlendiği filmde, başrolleri Diren Polatoğulları, Necip Memili, Büşra Pekin, Nursel Köse, Şerif Sezer, Füsun Demirel, Bülent Çolak, Sinan Demirel ve Salih Kalyon paylaştı.