Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2524.29
BIST 100
10733.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu liseden mezun olanlar işsiz kalmıyor

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre tercihte bulunacak öğrenciler, aileleri ile birlikte hangi liseleri tercih edecekleri konusunda şaşkınlık yaşıyor.
Bu liseden mezun olanlar işsiz kalmıyor
23 Temmuz 2013 00:00:00
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre tercihte bulunacak öğrenciler, aileleri ile birlikte hangi liseleri tercih edecekleri konusunda şaşkınlık yaşıyor.

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde en çok sağlık personeline ihtiyacı olduğunu hatırlatan Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, sağlık meslek lisesi mezunlarının kolayca iş bulabileceklerini belirtiyor. Eğitim süresi dört yıl olan sağlık meslek liselerinde 9 ayrı bölümde eğitim-öğretim veriliyor. Sağlık meslek liselerinin bölümleri ve bu bölümlerden mezun olanların çalışma alanları ise şöyle: Radyoloji, anestezi, ilk yardım ve acil bakım, laboratuvar, diş protez, çevre sağlığı, ortopedik cihaz ve protez teknisyenlikleri, tıbbi sekreterlik ve hemşirelik.

Dr. Ahmet Öksüzkaya, sağlık sektörünün son yıllarda çok hızlı bir büyüme içinde olduğunu belirterek, "Kişi başı sağlık harcamalarının artması, sağlık turizminin gelişmesi bu büyümenin daha da artacağını göstermektedir. Sağlık personeli alanında şu anda da bir açık mevcutken, sağlık sektöründeki büyümenin bu açığı daha da artıracağı aşikardır. Bu durum sağlık meslek liselerinin tercih edilme oranını artırmakta ve yeni sağlık meslek liseleri açılmasını sağlamaktadır." dedi.

İstihdam şansının yüksek olmasının yanı sıra mesleğin toplum içindeki saygınlığına işaret eden Dr. Öksüzkaya, sağlık meslek lisesi mezunlarının avantajlarını şöyle sıraladı: "Mezun olur olmaz para kazanmaya başlama şansının olması, çalışma şartlarının iyi olması, kendi bölümlerinin devamı niteliğinde olan üniversitelerin 2 yıllık bölümlerine sınavsız geçiş yapabilme imkanlarının olması ve yine devamı niteliğinde olan bölümlere yerleştirilirken ek puan uygulamasından yararlanmaları Sağlık Meslek Liselerini son yılların en gözde okulları haline getirmiştir. Buna paralel olarak özel sağlık meslek lisesi sayısı da hızla artmış ve artmaya devam etmektedir. Sağlık sektöründeki gelişmenin en önemli temsilcilerinden olan Kayseri sağlık meslek lisesi sayısındaki artışa da uyum sağlamıştır. İlimizde bu yıl 7 kamu, 5 özel toplam 12 sağlık meslek lisesinin faklı bölümlerine öğrenci alınacaktır."

Dr. Ahmet Öksüzkaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS tercihlerini 30 Temmuz'a kadar ertelediğini belirterek, bu süreçte ailelerin ve öğrencilerin tercihlerinde sağlık meslek liselerinin verdiği eğitim ve eğitim sonrasında istihdam imkanları bakımından incelemelerini istedi.

TDV kurban