Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'CHP-Bekaroğlu' beraberliği uzun sürmez

CHP-Bekaroğlu ilişkisinde kimin baskın geleceğini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi SBF Dekanı Prof. Dr.Yılmaz Bingöl'e sorduk.
'CHP-Bekaroğlu' beraberliği uzun sürmez
19 Eylül 2014 11:23:00
CHP-Bekaroğlu ilişkisinde kimin baskın geleceğini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi SBF Dekanı Prof. Dr.Yılmaz Bingöl'e sorduk.

CHP Kurultayı'nda "Cinsiyet Kotası"ndan PM üyesi olan ve Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin halkla ilişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapılan Mehmet Bekaroğlu'nun, CHP'de uzun süre kalamayacağı kaydedildi. Prof. Dr.Yılmaz Bingöl, CHP-Bekaroğlu beraberliğinin "İlkesel düzeyde uzun süreli" olmayacağını söyledi.

CHP'nin 18. Kurultayı'nda "Cinsiyet Kotası"ndan Parti Meclisi'ne giren eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğu'nun, daha sonra Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin halkla ilişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapılması herkesi şaşırttı. İç içe geçen birçok soru işareti barındıran bu gelişmeleri ve CHP-Bekaroğlu ilişkisinde kimin baskın geleceğini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi SBF Dekanı Prof. Dr.Yılmaz Bingöl'e sorduk.

CHP'Yİ DEĞİŞTİREMEZ

CHP'nin değişim ve dönüşüm çabası olduğunu ifade eden Bingöl, "Mehmet Bekaroğlu 'da bu arayışın bir sonucu olsa gerek.CHP'deki değişim biraz zor gözüküyor, zira değişim için gereken radikal adımlar bir türlü atılamıyor. CHP'nin tavrı "halk bizi anlamıyor" biçiminde. Mesele halkın CHP'yi anlamaması değil, bu çabalarıyla kendini değiştirememesidir. CHP'nin kendisiyle sorunu var. Mehmet Bekaroğlu'nun CHP'nin dokusunu değiştirebileceğini düşünmüyorum. CHP'nin ihtiyacı olan yapısal ve ideolojik bir değişim" dedi.

''UZUN SÜRELİ BİR BİRLİKTELİK OLMAYACAK''

CHP'nin değişim çabasını ortaya koyabilmesi için Bekaroğlu'nun doğru bir tercih olduğunu düşünmediğini kaydeden Prof. Yılmaz Bingöl, "Felsefi alt yapısı ile bu arayışın olması ve Mehmet Bekaroğlu ismiyle yapılması gereken bir dönüşümdür. CHP'de partinin yapısını değiştirecek paradigmayı yapabilecek mi? CHP'nin 6 okundan biri olan milliyetçilik pratiğinin Kürt sorunuyla birlikte Türkiye'nin kimlik sorununun temel sebebi olduğunu söyleyecek mi? CHP zihniyetinin laiklik pratiğinin çok büyük mağduriyetlere yol açtığını söyleyebilecek mi? Açıkçası ilkesel düzeyde çokta uzun süreli bir beraberlik olmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

EZGİ ÇELİK- SEVİM BAYAR ANKARA