Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2436.31
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ekim 2019

Fırat''ın doğusu ve düğüm stratejisi

Bıçak kemiğe dayandı,
Zalimler muhkem pusuda,
Mehmetçik cesur, uyanık ve hazır.
Harekât için tetikte,
Başkomutan'ın emrini bekliyor.
Milletse niyazda; Ya Rab zalimleri kahr-u perişan eyle mazlumları ise koru ve gözet adalet için çırpınan şu aziz milleti iki cihanda payidar eyle.

Fırat’ın doğusuna düzenlenecek harekat öncesinde fevkalade önemli bir gelişme yaşandı. ÖSO bileşenlerinin komutanları 05 Ekim günü Urfa'da bir araya geldi. Ceyş-ül Vatani çatısı altında birleştiklerini ilan ettiler. Bu birleşme ile ÖSO’nun gücü üç kolordu seviyesine çıktı. Bu birliklerin arasında çok nitelikli birliklerde var. Fırat'ın doğusunda TSK'nın önünde süpürge görevi üstlenecekler.

Fakat ilginçtir; aynı gün Fransız Genel Kurmay Başkanı François Lacointre 'nim terör örgütü PYD/YPG ele başları ile HASEKE'de gizlice bir araya geldi. Hatırlayınız! Afrin'deki muhkem mevzilerin betonu Fransız Lafarge'dendi. La Farge şirketinin Fırat’ın doğusunda faaliyet gösterdiği malum. Ayrıca Fırat'ın doğusunda kara gücüyle YPG ye destek verdiklerini de kabul ettiler. Görüldüğü gibi "Küfür tek millettir."

Düğüm stratejisi; Milletlerin sosyal, ekonomik, politik ve askeri güçleri birbiriyle bağımlılık içindedir. Kısaca milli güç unsurları birbirleriyle bağımlılık içerisindedir. Bunlardan herhangi biri üzerine yapılacak taarruz diğerlerini de belirli oranlarda etkileyecektir. Dolayısıyla taarruz edilmesi halinde toplamda en fazla etkiyi oluşturacak düğüm noktaları tespit edilmelidir. Tespit edilen düğüm noktalarında etki oluşturmak için her zaman fiziksel tahribata da ihtiyaç olmayabilir. Örneğin; sosyal karmaşaya sebep olmak veya ekonomiyi sarsmak suretiyle moral gücü kırılabilir kimseyi öldürmeye gerek kalmadan başarı elde edilebilir. Bu yöntem günümüz muharebe alanlarında “düğüm analizi” olarak kullanılmaktadır. Kritik milli güç unsurları tespit edilip oradan indirilecek darbe ile kesin sonuç alınabilir.

PKK terör örgütü, 2014 yılının Ocak ayında ABD'den aldığı talimatla Suriye’nin kuzeyinde “sözde” 3 kanton yönetim ilan etmişti. Fırat’ın doğusu öncelikli hedef seçilmişti. Önce Kamışlı merkezli Cizire Kantonu, sonra Ayn el Arap merkezli Kobani Kantonu, ardından PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı altında saygı duruşunda bulunarak ve yemin ederek Afrin Kantonu’nu kurdular.

Düğüm stratejisine göre;

Afrin kantonu PKK'nın kafasıydı,

Aynel Arap (Kobani) gövdesi,

Cizire kantonu ise ayaklarını teşkil ediyordu.

Fırat Kalkanı ile kantonları birleştirme hayali suya düşürüldü. Zeytindalı harekatı ile PKK'nın kafası koparıldı. Fırat'ın doğusuna yapılacak harekatta ilk hedef Cizire kantonu olmalıdır. Cizire özgürleştirilirse PKK'nın ayakları kesilmiş olacak. Geriye gövdesi yani Kobani kantonu kalıyor. Münbiç ve Kobani aynı anda özgürleştirilmelidir.

Nihai hedefse; Suriye'nin tamamını sömürgeci batının bölgemize soktuğu bütün "MAYIN EŞEĞİ" yönetim ve örgütlerden temizlemek olmalıdır. Hayal değil hedef; "Adriyatik'ten Çin Setti'ne özgür ve müreffeh Türkiye (Türk-İslam coğrafyası) olmalıdır."