Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2440.83
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Haziran 2023

​Hedefteki lider

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, çocukluğundan beri birçok Yahudi arkadaşının olduğunu, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’in Yahudi olmadığını Yahudi halkı için utanç kaynağı olduğun söylüyorlar ifadesinin ardından, “Bu bir şaka değil, ironi değil. Ne de olsa Hitler’in takipçileri olan neo-Naziler bugün Ukrayna’nın kahramanları olarak görülüyor” cümlelerini kurmasıyla lince tabi tutuldu.

İlk tepki ABD Holokost Anıt Müzesi (USHMM)’den geldi. Yahudi karşıtı söylemleri için Putin’i kınayarak, “Putin defalarca Yahudi karşıtı söylemlerde bulundu. Ukrayna’yı işgalini haklı çıkarmak için Holokost’u çarpıttı. Putin’in Zelensky’yi ve Yahudi halkını aşağılayan son sözlerini kınıyoruz” dediler.

Zelensky ise Putin’in Hitler’den sonra antisemitizmin ikinci kralı olduğunu söyledi. Afrika’da Ruslar’a karşı kaybeden Fransa Devlet Başkanı Macron ise, Rusya, "Ukrayna'ya karşı bir imparatorluk savaşı yürüterek 21. yüzyılın sömürgeci güçlerinden biri haline gelmiştir" diyerek Putin’i hedef tahtasına oturttu. Macron, Rusya’nın Afrika’nın istikrarını bozan güç olduğuna vurgu yaparak, her yıl Afrika’dan çaldığı 500 milyar doların artık Rus oligarkların kasasına gitmesinden yakındı.

Fransız lejyonları Afrika’da Wagner milislerine karşı kaybetti. Özellikle Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali’de tası tarağı toplamak zorunda kaldı. Sizce Rusya çıkarları için Mali’de, Sudan’da, Orta Afrika’da, Libya’da, Suriye’de, Ukrayna’da savaşan Wagner’in Almanya’da doğumunun 200. Yıldönümü kutlanan Yahudi karşıtı söylemleriyle ün yapmış Alman romantik sanatçı Richard Wagner ile bir ilişkisi olabilir mi?

Tanrıyı kıyamete zorlamak için Armegedon kurgulayıcılarının Suriye’de DEAŞ-PKK ile yapmak istediklerini bu sefer Ukrayna-Rusya üzerinden gerçekleştirme planı istihbaratçı kimliği ile öne çıkan Putin’e Erdoğan’ın desteğiyle 24 saatte sona erdi. Plancıların harekete geçirdiği aktör Putin’in aşçısı olarak bilinen Yevgeniv Prigojin tıpkı AB ülkelerini NATO’nun (ABD’nin) kucağına oturtan Zelensky gibi Yahudi. Putin’in zengin ettiği Prigojin’in öz babası Yahudi, annesi ise Londra’da galeri işleten bir sanatçı.

Yahudi kuruluşların Putin’i dizginleme çalışmaları sadece Prigojin üzerinden yapılmadı. Geçtiğimiz sene Putin’in ABD-İngiliz istihbaratına çalıştıkları gerekçesiyle Yahudi Ajansı (JAFI)yi kapatma girişimi İsrail-Rusya arasında gerilime sebep olmuştu. JAFI, güçlü bir İsrail inşa etmek için dünyanın dört bir yanında ajanlık ve istihbarat faaliyetleri dahil her türlü kirli işi yapıyor. FETÖ’yü ilk farkeden Putin, Filistin’in işgali için çalışan bu kuruluşu yasaklamıştı.

Rusların yüzde 82’sinin desteğine sahip olan Putin’i Ukrayna savaşında yıpratamayanların 7 Nisan 2024 seçimlerine kadar yıpratmak için iç savaş dahil her türlü argümanı kullanacak kadar gözlerinin kara olduğu biliniyor. Putin’i güçlü tutan şey halk desteği ve istihbaratın yanında BM Güvenlik Konseyi’nde veto yetkisiyle batı yaptırımlarına karşı bağışıklık elde etmesi

Erdoğan’ı al aşağı etmek için ekonomiye saldıranlara karşı enerji alacaklarını bir yıl erteleyerek Türkiye’ye nefes aldıran Putin’e vefa borcu Prigojin’in Moskova’ya yürüyüşü sırasında verildi. Başkan Erdoğan, Putin’i arayarak desteğini dile getirdi. Rus ordusunun vurucu gücünün Kazaklardan oluştuğunu, Rusya’da 60 milyondan fazla Müslümanın yaşadığını hesap ederseniz Prigojin’in Telegram üzerinden başlatmak istediği ayaklanmanın önü kesildi. Alexe Navalny’in akıbetini iyi bilen Prigojin Lukaşenko’nun teklifini kendisi için tek çıkış yolu olarak gördü. Çeçen Kadirov gibi Rus ordusunda etkili isimlerden almayı umduğu desteği alamadı. Prigojin Moskova’ya yürüse idi Rus ordusu yerine karşısında Kadirov’un kuvvetlerini bulacaktı.

Putin Prigojin’in tahriklerine rağmen hava kuvvetlerini harekete geçirmeyerek en doğrusunu yaptı. Planlanan Armegeddon yeniden bertaraf edildi. Putin bu beladan Erdoğan’ın tavsiye ettiği suhaletle kurtuldu.

Ukrayna’nın oluşan bu kaostan yararlanma şansı ise zayıf. Putin, Yahudi Prigojin’in Yahudi Zelenskiy ile işbirliği içinde olduğunu ispat ederse kamuoyu desteğini eskisinden çok daha fazla artırabilir. Türkiye’nin kıyamet savaşı kurgucularına karşı Kırım’da, Karadeniz’de, Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta, Suriye, Irak’ta, Afrika’da nihai olarak da Kudüs’te yapacağı çok şey var. Bu hak batıl mücadelesinin Kudüs’te biteceğinden emin olabilirsiniz? Kahrolsun Siyonist emperyalizm. Kahrolsun hem zalimi, hem mazlumu oynayarak fitne çıkartan insanlığı kaosa kan ve gözyaşına boğan zalimler. Selam ve dua ile…..