Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2433.08
BIST 100
10008.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Şubat 2020

İkinci karısı olmayan kadını öldürmek hangi düşüncenin ürünü?

Gazetelere feci bir ölüm haberi olarak düşen cinayetin detayı, insanın çirkinlik çukurunun sınırı olmadığını bir kez daha gösterirken vahşetin, kişiselleştiğindeki korkunçluğunu yeniden resmetti!

Haber tek kelimeyle korkunçtu! 23 yaşındaki genç kadını ikinci eşi olmaya ikna edemeyen evli bir adam, kadını uçurumdan atmış, başını taş ile ezerek öldürmüştü!

Cinayetin, vahşetin ne önemi var (!); “Kim bilir kadın ne yaptı ki…” korosunun solistleri yine bu cinayette de konuşacak, kadının bu sonu hak ettiğine ilişkin ipuçları yakalamaya çalışacak, katili aklamak için efor sarf edecek edecek…

Oysa cürüm ve kabahat şahsilik unsuruyla birlikte cinsiyetsizlik de içerir. Suç işleyen kişi, hiçbir vakit cinsiyeti sebebiyle mazur ya da haklı görülecek değildir!

Her kadın cinayeti vakasında söz birliği eden bu kesim, suçu/suçluyu kınamak yerine katili, şiddet sahibini mazur gösterebileceğine inandığı argümanları sıralamaktan hiç mi bıkkınlık göstermez!

Bunun için kadınların kabahatlerini sıralayabilmekte, tüm kadınları potansiyel suça teşvik edici unsur olarak resmedebilmekte, hiçbir şey bulamasa yasayı buna kalkan yapıp savunma pozisyonuna geçebilmektedir...

Hiçbir kadın, bir başka kadının işlediği suçtan, yanlıştan dolayı kendisini suçlu hissetmediği gibi kadın cinsini savunma ve masumiyet karinesi yükleme gibi bir çaba içerisine girmez. Ancak ilginçtir, bazı erkekler, cürüm sahibi erkekten gelen yanlış sanki kendilerinden geldiği iddia edilmiş gibi şiddetli bir savunma mekanizması oluşturabiliyor.

Bunca yıllık hayat tecrübemde, kadınların hemcinslerinin tamamını suçtan münezzeh, masum, bir yanlış yapmışsa mutlaka mantıklı bir sebebi olduğu, kışkırtıldığı gibi bir savunma mekanizması içerisine girdiğini görmedim.

Hatta tam tersi, adı suçla anılan kadını kınayarak, eleştirerek kendisini mükemmel gösterme çabası içerisine giren kadınlarla karşılaştığımız gibi hiç tereddütsüz erkeklerin şeksiz şüphesiz masumiyet sıfatı taşıdığına hükmeden taifeye dahil olarak tebrikler, teşekkürler almayı tercih eden kadınlar da bulunur.

Popülist, ortam ve kitlelerin duygusuna hitap eden, bunun üzerinden söz konusu kesimin takdir, onay ve desteğini alarak kendisine geçici bir şöhret devşiren hatta bundan güzel paralar kazanan kadınlar da her yerde karşımıza çıkar!

Helvadan yaptığı putu acıkınca yediğinin farkında olmayan ya da bu yolu özellikle itibar ve kazanç kapısı yapmış tipler, arkalarından kendilerini alkışlayan, para kazandıranlar olduğu sürece cinsiyet üzerinden düşmanlık yapmaya devam edecek.

Adalet, hakkaniyet iddiası üzerinde yürüyenlere gelince; olayı/konuyu cinsiyet değil insan üzerinden yorumlamaya çalışanlar belki popülerliği besleyen damarın dikkatini çekmeyecek ancak istikameti hep doğru, yolu her zaman açık olacak, ne büyük kazanç!

Twitter.com/sabihadogann