Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2440.00
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


PARALEL DEVLET

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde gazetecilerle bir araya geldi. Analizleri oldukça ilginçti. "Devlet içine sızmış, paralel devlet olma heveslisi bir örgütün neler yapabileceği millet tarafından açıkça görüldü. Bu olayın en önemli kazanımı bu." dedi ve ekledi: "Operasyonu hayırlısıyla atlatacağız. Şer zannederseniz hayır olur ve her olanda hayır vardır. İnşallah bu olayın sonu ülkemiz için hayırlı olacak."

Başbakanımızın bu açıklamalarına katılmamak elde değil. Son sivil darbe kalkışması problemin boyutlarını ve hadisenin kritikliğini gözler önüne serdi. Bu örgüt seçimle gelen siyasal iktidara kafa tutar hale gelmişti. Yolsuzluk iddiaları bunun kılıfı idi.

Artık görülüyor ki kamuoyunda meşhur olan davaların bazılarında da söz konusu örgütün çarpıtma ve tahrifleri söz konusu olabilir. Bu davaların yeniden görülmesi uygun olacaktır.

Başbakanımıza dua ediyoruz. Daima haklıdan, mazlumdan, gariplerden yana olan tutumu devam ettikçe Rabbimin yardımı onunla olacaktır.

TAM GÜN YASASI

Yıllardır gündemde olan tam gün yasası nihayet çıktı. Baktığımız zaman yasanın sağlıktaki problemleri çözmek bir yana artıracağı anlaşılmaktadır. Aceleye getirilmiş, sonuçları iyice hesap edilmemiştir. Üniversiteden ayrılmalar artacak, öğretim üyelerini bu şekliyle tatmin etmeyecektir.

Gazetemiz yazarı Doç. Dr. Ali Akben'in cumartesi günkü yazısında sıraladığı mahzurların ortaya çıkması beklenecektir. Hayırlısı diyelim yine deu2026

SARIKAMIŞ'TAN

Cumartesi günü Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıldönümünde Pazar günü Sarıkamış'ta olmak için Kars'a uçtuk. Tabi oranın manevi büyüğü Hasan Harakani Hazretlerini de ziyaret ettik.

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı'mız Çağatay Kılıç'ın da hazreti ziyareti çok hoşumuza gitti. Harakani Hazretleri Anadolu'nun İslamlaşmasında ve bu toprakların bizim olmasında büyük gayreti olan mübarek bir zattır. İnanıyorum ki kabinede böyle bakanlar oldukça şer güçleri hükümetimize zarar veremeyecektir.

Sarıkamış'a gelince; on binlerce kişi Allahü Ekber Dağında iki saat kadar süren yürüyüşle, okunan Kur'an'la, dualarla ve Fatihalarla şehitlerimizin aziz hatırasını anmış oldu.

Sarıkamış ve Kars gezimizi ayrıca hazırlayıp gazetemiz Milat'ta anlatacağımız için burada kesiyorum. Mevla tüm şehitlerimize ve esir olanlara rahmet eylesin.