Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2433.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


SAHTE DİNLER

Pozitivizm ve materyalizmin yaygınlaşmasının ortaya çıkardığı manevi boşluğu batı ülkelerinde bir takım sahte dinler (sektler) doldurmaktadır. Sosyologlar, "İnsanlar bir dini lidere veya öndere inanarak ıstıraptan kurtulmak, başarı kazanmak ve mutluluğa ermek istiyorlar. Sağlıklı kalmayı da bu yolla sağlamak emeli içerisindeler. Bu yeni tür dindarlık, giderek bütün dünyayı saracağa benziyor. İnsanlar saadeti burada ve şimdi tatmak ve yaşamak arzusundalar." şeklinde açıklamaktadırlar.
Yapılan araştırmalar özellikle yeni neslin eğitimini almadıkları dinlerden uzaklaşarak değişik seklere yöneldiğini gösteriyor. Amerika'da son yıllarda 3500 yeni dini grubun ortaya çıktığı hesaplanıyor. Gizemli tabiat üstü güçlerle ilgili kitap satışlarında da büyük artışlar mevcut. Bu sektlere üye olan gençlerin hayattan artık bir şey beklemedikleri ve ruhlarını adeta lidere sattıkları dikkati çekiyor.
Üstelik bu bağlılar öyle cahil kişilerden oluşmuyor. Bilgisayarcı, hekim, iş adamı, işletmeci, bankacı gibi üst meslek mensuplarından meydana geliyor.
ABD ve Avrupa ülkelerinde yeni zuhur eden sapkın dini gruplar faaliyetlerini gitgide artırıyorlar. Yöneticiler, bu sektlere ne yapacaklarını şaşırmışlar ve inanç hürriyetini zedelemeden kısıtlamanın yollarını arıyorlar.
Bunların bir ortak özelliği de müritlerini madden ve manen sömürmeleri. Korkunç bir para gücüne sahipler. Çok çeşitli kurumları bünyelerinde barındırıyorlar. Okulları, dergileri, gazeteleri, otelleri ve başka başka işletmeleri var. Hıristiyanlık zayıfladıkça bu sektlerin patlama yaptığını görüyoruz. Kiliseler boşaldıkça sekt bağlıları çoğalıyor. Üstelik bu sahtekarların sayısının daha da artacağı ve zenginleşeceği tahmin ediliyor.
ORGANİK GIDA FUARI
Geçtiğimiz Pazar günü Yeşilköy Fuar Alanı'ndaki gıda ile ilgili iki değişik fuarı üstad Mehmet Şevket Eygi ve Doç. Dr. Ali Akben ile ziyaret ettik. İlki taze ve meyve ve sebze, diğeri organik gıda fuarlarıydı.
Ülkemizde doğal ve organik gıdalara karşı son yıllarda bir eğilim ve aydınlanma mevcut. Ziyaret ettiğimiz fuarlar da bunu gösteriyordu. Reyonları dolaştık, teşhir edilen bazı besinlerin tadına baktık, hoşumuza giden gıdalardan satın aldık.
Açıldığında kaçırmadığımız ve mutlaka gezdiğimiz bu fuarlardan çok şey öğreniyoruz. Herkese tavsiye ederim.