Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Nisan 2017

Terör dizileri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:" Dağa çıkışlarda, son yedi ayda bir önceki yılın rakamlarına göre yüzde 90'lık bir azalış söz konusu. Teslim olma rakamı da son on yedi yılın en yükseğidir"diyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise :" Sadece 23 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 10 bin 91 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bunlardan 7 bin 71'i ölü olarak ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Ne var ki Kanal D'de "İsimsizler"; Star Tv'de "Söz", Fox Tv'de "Savaşçı" dizilerinin tam da bu tarihlerde yayınlanması, akıllara, "Aceba eşeğin aklına karpuz kabuğu mu düşürülmek isteniyor? Ülke, terörden temizlenirken sanal ortamda devam ettirilmek mi isteniyor?" sorularını getirmiyor değil.

FETÖ'nün Samanyolu TV'sindeki vatanseverlik adı altında çekilen terör dizilerinin, terörü sıradanlaştırılmak amacıyla yayınlandığını unutmayalım. Bu dizileri, toplumu teröre tepkisiz hale getirilmek için kullandılar. Şiddet sahneleriyle terör propagandası yaptılar. Cumhuriyet Savcılığının, terör saldırısından sonra yayın yasağı koydurmasının amacı; terör propagandasını önlemektir.. Ama bu dizilerdeki şiddet sahneleri de gerçeğini aratmayacak cinsten. Bundan dolayı terör dizilerine de bir çekidüzen verilmeli. FETÖ medyasının algı operasyonlarında kullandığı diziler incelenirse, yeni başlatılan Kanal D'deki İsimsizler, Star TV'de ki Söz, Fox TV'deki Savaşçı dizilerin durumu daha da netleşecektir.

Nizama Adanmış Ruhlar Ekip 1 dizisinin Samanyolu TV 12 Kasım 2015'te kapatılmasından sonra Kanal D'de gösterime girmesi şüpheleri daha da güçlendirmiyor mu? Fox TV'deki dizinin adının "Savaşçı" olması bile başlı başına teröre çanak tutabilecek bir durum. Rehineye "esir" denilmesi, güvenlik güçlerine, kamu görevlilerine terörist ağzından küfür edilmesi; terör propagandasıdır. Terör, savaş değildir. Savaş, meşru güçler arasında olur ve bir hukuku vardır. Terörün ise hukuku yoktur.

FETÖ, suikastların, kumpasların emrini dizilerde verdi. Bundan dolayı TBMM, 15 Temmuz FETÖ Darbe Komisyonu, FETÖ'nün yayın organlarındaki dizi, reklam ve afişleri analiz etti.

Terör dizilerle pazarlanıyor.

Tek Türkiye: Başlama, 18 Ekim 2007. Bitiş, 30 Haziran 2011

Bu dizilerde teröristler, espri yapan kişiler olarak gösterildiler. Bu diziyle birlikte terör olayları arttı.

Mesela; 21 Ekim 2007'de Cumhurbaşkanı Seçim Sistemi, halk oylamasının yapılacağı günün gecesinde Dağlıca'da 12 askerimiz şehit edildi.

Nizama Adanmış Ruhlar:13 Kasım 2012 - 10 Kasım 2015

FETÖ, asker kıyafetli teröristlerini bu diziyle 15 Temmuz'a hazırladı. 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı'nın gözaltına alınarak Başbakan'ın ve hükümetin işlevsiz kılınması girişiminden dokuz ay sonra bu dizinin gösterime girmesi dikkat çekici.

Bir başka ilginçlik de şu: FETÖ, 15 Temmuz'un işaretini 2014'te vermiş. (Bu tarihte Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, 16 Temmuz 2014'te Resmi Gazete'de "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun" adıyla yayınlanarak yürürlüğe girdi. Belli ki üst akıl rahatsız olmuş. İki yıl sonra aynı gün darbeye kalkıştılar.)

Bu durumu, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça da bir tanığın: "2014 yılında ByLock'ta Fetullah Gülen tarafından gelen mesajda 'Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. Onu da şanlı Türk subayları yapacak' yazıyordu. O zaman ne olduğunu anlamamıştım. 15 Temmuz'da bu mesajın ne olduğunu anladım. " ifadesine dayandırıyor. Cuntacı Adil Öksüz de ByLock kullanmaya 19 Ağustos 2014'te başlamış. Terör örgütüne katılım, sadece bu ayda, (ağustosta) bin üç yüz teröristle rekora ulaşmış.

Kanal D'deki İsimsizler, Star TV'deki Söz, FoxTV'deki Savaşçı benzeri diziler kimlere/ neye "hizmet" ediyor?