Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BÇG değil 57. Hükümet

28 Şubat post-modern darbesine ilişkin skandal belgeleri deşifre ederek devam eden soruşturmayı derinleştiren 'Milat', 57. Hükümetin BÇG'den farksız uygulamalarını gözler önüne seriyor.
BÇG değil 57. Hükümet
23 Nisan 2013 11:38:00
28 Şubat post-modern darbesine ilişkin skandal belgeleri deşifre ederek devam eden soruşturmayı derinleştiren 'Milat', 57. Hükümetin BÇG'den farksız uygulamalarını gözler önüne seriyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Ecevit'in Başbakanlığı'nda kurulan DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti tarafından İçişleri Bakanlığı içinde oluşturulan 'İzleme Grubu' 28 Şubat sürecinde MGK'nın aldığı kararları devam ettirmek için çalışmalar yürütmüş.

Başarılı bürokratlara zulüm

Çalışmalar kapsamında Valiler ile toplantılar yapan İzleme Grubu, irtica bahanesiyle alınması gereken tedbirleri bürokratlara tek tek tebliğ yapmış. İrticacı olarak fişlenen bürokratların Mülki İdare Amiri sınıfına girmemeleri için İzleme Grubu tarafından yapılan çalışmalar ise Bakanlık tarafından dikkatte alınarak, birçok başarılı ismin önü kesilmiş.

Skandal işlemler

Milat'ın ulaştığı 'İzleme Grubu'nun 2000 tarihli belgelerine göre ayrıca, 57. Hükümet döneminde laiklik karşıtı olarak görülen mülki idare amirleri hakkında toplam 117, Belediye Başkanları hakkında ise 38 işlem yapıldığı görülüyor.

Kur'an kurslarının kapısına kilit

28 Şubat döneminde Kur'an kurslarının peşine düşen BÇG gibi birçok kursun da 'İzleme Grubu' tarafından takibe alındığı görülüyor. Sadece 2000 yılında İzleme Grubu tarafından hazırlanan raporlar sonucunda hükümetin 29 Kur'an kursunu kapattığı, baskılar sonucunda ise 163 kursun kendiliğinden kapısına kilit vurduğu anlaşılıyor.

Yaşzedeler ve cemaatler unutulmamış

Belgelere göre, Post-modern darbe döneminde hukuksuz bir şekilde YAŞ kararları ile ordudan ilişiği kesilen askerleri de 'İzleme Grubu' adım adım takip etmiş. Mağdur edilen personele kucak açan belediyeler de fişlenmiş. Hazırlanan tablolara yer verilen raporda, hangi belediye'de kaç yaşzedenin işe alındığı ve isimlerine yer verildiği görülüyor. Sivil toplum örgütleri ve cemaatlere yapılan baskınlara da yer verilen raporlarda, adım adım 28 Şubat kararlarının 57. Hükümet tarafından yaşatıldığı bilgi notu ile MGK Genel Sekreterliğine sunulmuş.