TURGUT KARAÇİMEN

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun açıklamasına göre; Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen zirvede Altay Dili Taekwondo Birliği'nin yönetim kadrosu belli oldu. Kazakistan Taekwondo Federasyonu Başkanı Kudrat Shamiyev birliğin Başkanlığına getirilirken, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu Asbaşkanlık görevini üstlendi.

Whatsapp Image 2026 06 24 At 12.32.01 (1)

DOSTLUK VE DAYANIŞMA
Taekwondo dünyasında uluslararası iş birliğini, dostluğu ve bölgesel dayanışmayı artırmak amacıyla hayata geçirilen Altay Dili Taekwondo Birliği'nin (Altaic Taekwondo Union) kuruluşu ve yönetim kurulu toplantısı Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirildi. Ortak tarihi ve kültürel bağları paylaşan Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Moğolistan, Azerbaycan, Güney Kore, Japonya ve Rusya federasyon temsilcilerini bir araya getiren bu tarihi toplantıda, birliğin vizyonu ve yeni yönetim şeması karara bağlandı.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan "Hayal kırıklığı" itirafı
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan "Hayal kırıklığı" itirafı
İçeriği Görüntüle

ASTANA'DA TARİHİ İMZA
Astana'da atılan bu tarihi imzanın, üye ülkeler arasında sadece sportif değil, kültürel anlamda da büyük bir sinerji yaratması bekleniyor. Yeni oluşum; ortak çalışma kampları düzenlemeyi, taekwondo gelişim programlarını desteklemeyi ve birliğe üye olan devletlerin uluslararası arenadaki başarısını artırmayı hedefliyor.

Muhabir: Haber Merkezi