Muhalefetten AK Parti'ye geçişler hız kesmiyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın rozet takması siyaset gündemini daha da alevlendirmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, "Cumhurbaşkanımız kapımız açık dedi, bekliyoruz. İsim vermeyeyim ama sırada bir büyükşehir var. En kısa sürede inşallah göreceğiz." ifadeleriyle katılımların süreceğinin sinyalini verdi.

Hasan Basri Yalçın’ın açıklamalarının ardından AK Parti’ye katılması beklenen büyükşehir belediye başkanı merak konusu oldu. Gazeteci Sinan Burhan, tv100 ekranlarında AK Parti’ye geçmesi beklenen belediye hakkında kulis bilgileri aktardı.

Sinan Burhan, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir'in AK Parti'ye geçeceği yönünde kulis bilgisi edindim.” ifadelerini kullandı.

Kasım sonuna işaret edildi

Burhan, “Takvim olarak en geç kasım ayı sonuna kadar geçebileceği ifade edildi.” diye konuştu.

Gazeteci Sinan Burhan’ın aktardığı kulis bilgileri şöyle oldu:

"Ben de bu konuyla ilgili ciddi araştırmalar gerçekleşirdim. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir AK Parti’ye geçeceği yönünde kulis bilgisi edindim.

Bu konuyla ilgili farklı kaynaklarımdan bilgi aldım. Görüşmeler yaptım. Sadece AK Partili kaynaklarla yetinmedim.

İstanbul'da makas atan sürücüye ceza
İstanbul'da makas atan sürücüye ceza
İçeriği Görüntüle

Yeni Partili vekillerle görüştüm

CHP’li hatta Yeni Partili kaynaklar ile de görüştüm. Antalya’daki yerel medya ve siyaset eşrafı ile de görüştüm. Bu bilgiye de güveniyorum.

Takvim olarak en geç kasım ayı sonuna kadar belediye başkanvekilinin AK Parti’ye geçebileceği ifade ediliyor."

Kaynak: Haber7