İngiltere'nin başkenti Londra'da, Filistin'le dayanışma gösterisi için toplanan on binlerce kişi, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında Başbakanlığa yürüdü.
"Gazze'de soykırım var", "İşgale son", "Şimdi ateşkes" yazılı pankartlar taşıyarak "Filistin'e özgürlük" sloganları atan göstericiler, daha sonra Marble Arch'tan Başbakanlığa yürüyüşe geçti.
İtalya'nın başkenti Roma'da Filistinli Öğrenciler İnsiyatifi'nin girişimiyle "Bu bir savaş değil, soykırım! Filistin çağırıyor" temasıyla Filistin'e destek mitingi ve yürüyüşü yapıldı.
Meydanda yapılan konuşmalarda da Gazze'de son olarak İsrail'in hastane ve kiliselere yönelik saldırılarına da tepki gösterilirken uluslararası soruşturma çağrısı yapıldı. İsrail'den gelen ürünlerin de boykot edilmesi istendi.Yürüyüş sırasında sık sık Filistin halk müzikleri çalındı.
Ülkenin ikinci büyük kenti Milano’da da İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.
Belçika'nın Liege kentinde Saint-Leonard Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve ablukasını protesto etti.Filistin bayraklarının açıldığı gösteriye, İsrail'in saldırılarında bebek ve çocukların hayatını kaybettiğini vurgulamak için kefene sarılmış oyuncak bebekler getirildi.
Kosova'nın başkenti Priştine'nin ana meydanında toplanan yüzlerce kişi İsrail'e karşı, "Filistin'e özgürlük", "Filistin ve insan hakları için ayağa kalk", "Soykırımı durdurun" sloganları attı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de yaklaşık 6 bin kişi, "Küresel Baskıya Karşı Sömürgecilikten Kurtulun" temasıyla düzenlenen gösteride, Oranienplatz'tan, Herrmannplatz Meydanı'na kadar yürüdü.Şiddet içeren ve İsrail karşıtı açıklamalar yapıldığı gerekçesiyle polis yürüyüşü zaman zaman durdurarak Arapça anonslarla uyarıda bulundu.
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da binlerce kişi Filistin'e destek gösterisi için bir araya geldi.
300,000'den fazla aktivist, Filistin için Beyaz Saray’a akın etti.
ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin kesilmesi için yürüyen yüz binlerce insan, Amerika tarihinin en büyük Filistin'e destek gösterisini düzenledi.
İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından organize edilen Büyük Filistin Mitingi'ne 1,5 milyon insan katıldı.
atılımcılardan bazıları "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı bantları kafalarına takarken, kimi vatandaşlar da çeşitli dillerde "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" ve "Filistinli çocukların sesi ol" yazılı dövizler taşıdı.
Mitingde dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu sahne aldı.Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal katıldı.
Sabahtan itibaren alanda yerlerini alan katılımcılar, yanlarında getirdikleri büyüklü küçüklü Türk ve Filistin bayraklarını sallarken, zaman zaman da İsrail aleyhine slogan attı.