Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2464.73
BIST 100
10140.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'de değişim diyenler kaybetti

Genel seçimler sonrası aldığı hezimet sonrası CHP'de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çıkışı parti içinde karşılık bulmadı.
CHP'de değişim diyenler kaybetti
21 Ağustos 2023 17:22:36
Genel seçimler sonrası aldığı hezimet sonrası CHP'de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çıkışı parti içinde karşılık bulmadı.

CHP’de Mayıs 2023 seçimlerinin ardından sular durulmuyor. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel partide değişim hareketinin liderliğini üstlenirken, Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmamakta ısrar ediyor.

Bu durum parti geneline yayılmış durumda. Kimileri değişim isterken, bazı partililer Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığını savunuyor. Söz konusu durum kongrelere de yansıdı.

CHP kongrelerinde sert tartışmalar yaşandı. Öte yandan değişim hareketinin önde gelen isimlerinden olan Ekrem İmamoğlu, kendi kalesinde hüsrana uğradı. İstanbul’da bazı ilçelerde hafta sonu CHP’nin ilçe başkanlıkları için seçimler yapıldı. Seçimler; Bahçelievler, Arnavutköy, Beykoz, Esenler, Ümraniye, Eyüpsultan, Kağıthane, Maltepe, Şişli ve Sultanbeyli ilçelerinde düzenlendi. Bu ilçeler arasında sadece Bahçelievler ve Esenler'de değişim’ diyenlerin ‘adayları kazandı.

Diğer ilçelerde ise CHP Genel Merkezi'ne yakın olan isimler başkanlık ipini göğüsledi. Ankara’da da durum İstanbul’a benzerlik gösterdi. Çankaya, Mamak, Etimesgut, Altındağ, Keçiören gibi ilçelerde Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen isimler başkan seçildi. Özgür Özel ise memleketi olan Manisa’da büyük bir şok yaşadı. Manisa'nın en büyük ilçesi olan Yunusemre'de Özgür Özel’in desteklediği aday kaybetti. Üstelik Özel, buradaki kongrede konuşma yapmıştı.

chp_dd0f5845622593ad1a5bf880a8b009d1.jpg

Barış Yarkadaş Kılıçdaroğlu'nun rest çektiğini iddia etmişti

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı televizyonunda programında, CHP içerisindeki "değişim" tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yarkadaş'ın iddialarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin sürekli olarak tartışmalarla meşgul edilmesinden rahatsızlık duyduğunu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iletti. İddiasına göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'yla yaptığı bir görüşmede, "İstanbul'daki 14 ilçeyi 25'e çıkar, belediye meclisini de al, İBB seçimlerini bir daha al, sonra gel aday ol" şeklinde bir mesaj iletti.

Barış Yarkadaş, şunları dile getirdi:

"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na şunları söyledi: 'Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Bu sürekli devam eden tartışmalar partiyi yoruyor. Eğer aday değilsen, İstanbul'a bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara hazırlatmam.' dedi."