Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sızan toplantı videosu CHP'yi karıştırmıştı: Kimin sızdırdığını araştıracağız

19 Temmuz 2023 12:17:52
Ekrem İmamoğlu, "Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunların hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim." dedi.

Gizli toplantının sosyal medyaya sızmasıyla birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Bu toplantıların hep yapıldığını ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, "Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunların hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim." dedi.

Toplantıyı sızdıran kişinin araştırılacağını söyleyen İmamoğlu, "Ne olmuş nasıl olmuş, bunu seven kimler var, partinin içinde mi var dışında mı var ona da bakacağız. Ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle açık ve seçik bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim hezimetinin ardından 'değişim' hareketi başlatan Ekrem İmamoğlu'nun, partinin ağır topları ile gerçekleştirdiği online toplantı sosyal medyaya sızdı.

İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP PM üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan ve eski Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da bulunduğu toplantıyla ilgili ilk kez konuştu.'Hiçbir gizli bir tarafı yok'

Bu toplantıların devam ettiğini ve edeceğini belirten İmamoğlu, "Gizli bir tarafı yok. Yarın da bugün de buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli bir tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim." dedi.

Toplantıyı sızdıran kişinin araştırılacağını söyleyen İmamoğlu, "Onu araştıracağız bakacağız. Ne olmuş nasıl olmuş, bunu seven kimler var, partinin içinde mi var dışında mı var ona da bakacağız. Ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle açık ve seçik bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

manset1-17_6ab7b0f0c972b6f50f57110865b60c28.png

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu, CHP'nin önemli isimleriyle gerçekleştirdiği gizli toplantının görüntüleri internete düştü

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Engin Özkoç, Engin Altay ve Bülent Tezcan gibi CHP'nin önemli isimleriyle gerçekleştirdiği gizli toplantının görüntüleri ifşa oldu.

Türkiye, seçimini bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullanmış, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kazan kaldıran partililer olmuştu.

Kılıçdaroğlu ise değişim çağrılarına karşı 'mücadeleye devam' mesajıyla genel başkanlığa yeniden aday olacağının sinyalini vererek mağlubiyetin faturasını Merkez Yönetim Kurulu'na kesti ve kendisine yakın isimlere görevlendirmelerde bulunarak koltuğunu sağlama aldı.

Başarısızlıkla sonuçlanan seçim sürecinin ardından Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Menzile yürümekte net olarak kararlıyım. Değişim şarttır" ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'na değişim konusunda net bir mesaj verdi ve 'iktidar için değişim' temalı bir internet sitesi kurdu.

Bu gelişmeler yaşanırken YouTube'ta yayınlanan bir video bomba etkisi yarattı.

Kılıçdaroğlu'nu devirmeyi kafasına koyan İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen online toplantının görüntüleri ifşa oldu.

Görüntülerde CHP'nin önemli isimleri ve bazı Parti Meclisi üyelerinin Kılıçdaroğlu'na karşı net bir şekilde harekete geçtiği görülüyor.

Kılıçdaroğlu'suz alternatif olağanüstü kurultay planı

Toplantıda 'Kılıçdaroğlu'suz alternatif olağanüstü kurultay' söylemini dile getiren İmamoğlu, "Birkaç hususta ilk planlamamızı yaptık. Parti Meclisi süreciyle ilgili zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık göstermiştik, bunun da özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık olacaktı. Bu konuda en son Gökhan Bey (CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın) bir süreç başlattı." ifadelerini kullanıyor.