Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2498.66
BIST 100
9451.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Oruç Reis'e çelik duvar

Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yapan Oruç Reis gemimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, denizden ve havadan adeta çelik bir duvarla korunuyor.
Oruç Reis'e çelik duvar
30 Ağustos 2020 01:00:00
Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yapan Oruç Reis gemimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, denizden ve havadan adeta çelik bir duvarla korunuyor.

Reşat OKUR

TÜRK insansız hava araçlarının Yunan hava sahasında olduğunu iddia eden Yunan basını, bu kez de “Türk SİHA’ları Kıbrıs üzerinde uçuyor, Libya'da savaşıyor” manşeti attı. Aynı haberde Doğu Akdeniz'de Türkiye’nin kendisinin ürettiği İnsansız Hava Araçlarının Oruç Reis’i koruduklarını belirtti.

Yalan haber yaptılar

Yunan Ethnos Gazetesi, Türk SİHA’ların Yunan ulusal hava sahasını ihlal ettiğini öne sürdü. Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarında görevlerine devam eden sondaj ve araştırma gemilerine Türk İnsansız Hava Araçlarının eşlik ettiğini yazan gazete, Fatih, Yavuz, Barbaros ve Oruç Reis Araştırma Gemileri üzerindeki Yerli İHA’ları mercek altına aldı.

SİHA’lardan çelik duvar

Türkiye’nin gerek Doğu Akdeniz’de gerekse Ege’de görev yapan yerli SİHA’larını inceleme altına alan yunan basını, Türkiye’nin bu konuda çok yol kat ettiğini yazdı. Türkiye’nin Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisini havadan Yerli SİHA’lar ile koruma altına aldığına vurgu yapan Yunan Ethnos, Bayraktar TB2 ve ANKA’nın da Oruç Reis’i koruduğunu belirtti.

Türkiye çok gelişti

Ayrıca son yıllarda Türkiye'nin güneydoğu ve Suriye'de yürüttüğü başarılı operasyona dikkat çeken Ethnos Gazetesi, Türkiye’nin bu alanda bayağı geliştiğini teknik anlamda neredeyse dünyada büyük güçlü üreticiler ile yarışacak düzeye geldiğine yer verdi. Haberde “Türkler bu sayede hem Doğu Akdeniz hem de Ege’de boy gösteriyor” ifadesini kullandı. Ayrıca Türk Silahlı İnsansız Hava Araçlarının, Amerikan Predator ve Reaper İHA'ları ile yarışacak düzeye geldiği belirtildi.

BAYRAKTAR TB2 ÖZELLİKLERİ

Haberleşme menzili 150 km ve üstü

Seyir hızı: 70 knot

İrtifa: 27,030 kadar çıkabiliyor

Faydalı yük taşıma kapasitesi 150 kg

Yakıt: 300 litreye kadar alabiliyor

Motor: 100 hp içten yanmalı enjeksiyonlu motor

Dizayn: Eklemelere açık

ANKA ÖZELLİKLERİ


Gövde uzunluğu: 8 m.

Kanat açıklığı: 17 m.

Kanat Açıklığı - : 22.

Kalkış Ağırlığı: 1.500 kg.

Yakıt ağırlığı: 250 kg.

Yararlı Yük Ağırlığı: 200 kg

Dizayn: Eklemelere açık