Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2432.17
BIST 100
9779.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

YKS başvuru işlemleri, YKS son başvuru tarihi ne zaman?

ÖSYM, milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek olan YKS sınav kılavuzunu web sitesi üzerinden yayınlamıştı. Öğrencilerin YKS (Yükseköğretim Kurumu Sınavı) için başvuracakları süre başladı. Peki YKS başvurularının son tarihi ne zaman ve YKS başvuruları nasıl yapılacak? İşte YKS sınav başvuru detayları.
YKS başvuru işlemleri, YKS son başvuru tarihi ne zaman?
06 Mart 2018 12:15:00
ÖSYM, milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek olan YKS sınav kılavuzunu web sitesi üzerinden yayınlamıştı. Öğrencilerin YKS (Yükseköğretim Kurumu Sınavı) için başvuracakları süre başladı. Peki YKS başvurularının son tarihi ne zaman ve YKS başvuruları nasıl yapılacak? İşte YKS sınav başvuru detayları.

Milyonlarca öğrenciye üniversite kapısını açacak YKS sınav başvuruları başladı.ÖSYM, yks sınav başvurularını kendi resmi sitesi üzerinden duyurdu. YKS duyurusuna göre Yükseköğretim kurumları sınavı 21 Mart tarihine kadar sürecek. Öğrencilerin merakla beklediği 2018 ÖSYM, YKS başvurusu nasıl yapılır? sorusunun cevabını aşağıda sizler için derledik. İşte YKS 2018 ile ilgili merak edilen herşey.

YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava başvurmak isteyen adaylar kılavuza ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklar. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı yani son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr yapabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar. Sınava başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacak. Adaylar, kılavuzun dikkatle okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklar. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacak.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacak ve sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek. Başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecek.

YKS ÜCRETLERİ NE KADAR VE NASIL ÖDENECEK?

2018-YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-işlemlerde yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklar. Sadece TYT'ye girecek adaylar 50, TYT ile birlikte AYT veya YDT'den herhangi birine girmek isteyen adaylar 100, hepsine girecekler ise 150 TL yatıracaklar.

SINAV UYGULAMASI NASIL OLACAK

TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. AYT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gereki

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak.

TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15:45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Adaylar dikkat: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10:00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15:30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.