Hamas, esir takasının altıncı turunda Gazze'deki 3 İsrailli esiri Kızılhaç'a teslim etti. Böylece Hamas ile İsrail arasındaki ateşkesin devam ettiği anlaşıldı.
ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’ın cumartesi günü esirleri teslim etmemesi halinde Gazze’ye büyük saldırılar yapılacağı tehdidinde bulunarak ‘kuyruğunu dik tutmaya’ çalıştı. Gazze’de bugün esirlerin teslim edilmesi ilk bakışta Trump’ın tehdidinin ardından gerçekleşmiş gibi görünse de gerçek bambaşka.

Hamas'tan Trump'ın tehcir planına yanıt Hamas'tan Trump'ın tehcir planına yanıt

Hamas, birkaç gün önce yaptığı açıklamada İsrail’in ateşkese uymadığı, bu sebeple esir takasını ikinci bir duyuruya kadar tek taraflı olarak ertelediklerini açıklamıştı. Ara bulucu ülkelere, İsrail’e baskı yapmaları konusunda fırsat verdiklerini belirtmişti.

Hollanda'dan, işgalci İsrail'e protesto! Hollanda'dan, işgalci İsrail'e protesto!

Geri adım atan taraf İsrail


Hamas’ın açıklamasının hemen ardından İsrail ateşkes anlaşmasına döndü ve Gazze’ye çok sayıda yardım kamyonu giriş yaptı. Üstelik bu sefer prefabrik evlerin de Gazze’ye girişi sağlandı.
İsrail’in anlaşmaya dönmesinin ardından Hamas esirleri bırakmaya devam etti. Hamas’ın serbest bıraktığı esirlerden Yair Horn'a, üzerinde 'zaman tükeniyor' yazılı kum saati hediye etmesi dikkat çekti.
Öte yandan Hamas, yaptığı açıklamada Trump’a ve İsrail’e net bir mesaj gönderdi:
KUDÜS’TEN BAŞKA YERE GÖÇ YOK!

Kaynak: Haber Merkezi