Meksika'da kent meclisi üyeleri oturum sırasında birbirlerinin saçlarını çekerek kavga etti
Meksika'da kent meclisi üyeleri oturum sırasında birbirlerinin saçlarını çekerek kavga etti
İçeriği Görüntüle

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’in yoğun saldırıları nedeniyle Amerikan-İsrailli asker Edan Alexander’ın bulunduğu grupla bağlantının kesildiğini duyurdu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in doğrudan hedef aldığı bölge nedeniyle, Amerikalı-İsrailli rehin Edan Alexander’ın bulunduğu grupla bağlantı kuramadıklarını duyurdu. Ebu Ubeyde, bu grupla yeniden temas kurmak ve rehinenin durumu hakkında bilgi edinmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Netanyahu'ya ateş püskürdü

Hamas, geçtiğimiz cumartesi günü Edan Alexander’a ait bir video yayımlamıştı. Videoda Alexander, İsrail hükümetini eleştirerek serbest bırakılması için gereken adımların atılmadığını ifade etmişti.

21 yaşındaki Edan Alexander, İsrail ordusunun özel bir birliğinde görev yaparken 7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda esir alınmıştı. Tel Aviv doğumlu Alexander, ABD'nin New Jersey eyaletinde büyüdükten sonra İsrail’e dönerek orduya katılmıştı.

Serbest bırakılacaktı

ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Edan Alexander’ın tahliyesi için özel çaba göstermişti. İsrail’in bozduğu ateşkes anlaşmasının devam etmesi durumunda ikinci aşamada Edan Alexander’ın da tahliye edilecekler listesinde yer aldığı ifade edilmişti.

Ebu Ubeyde uyarmıştı

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde daha önce yayımladığı askeri bildiride, “Düşmanın yaşayan esirlerinin yarısı, işgal ordusunun son günlerde boşaltılmasını istediği bölgelerde bulunuyor” uyarısında bulunmuştu.

Ebu Ubeyde, “Bu tutukluları bu bölgelerden transfer etmemeye ve onları hayatları için son derece tehlikeli olan sıkı güvenlik önlemleri altında tutmaya karar verdik." diye eklemişti.

Ubeyde, “Netanyahu hükümeti tutukluların hayatları için tam sorumluluk taşımaktadır. Onlarla ilgilenseydi, Ocak ayında imzaladığı anlaşmaya uyardı. Çoğu muhtemelen bugün evlerinde olurdu.” diye vurgulamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi