Milli iradenin her şeyin üzerinde tutulduğu bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin millete yaraşır, yeni ve güçlü bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili çalışmaların TBMM'de tamamlanmasının ardından yeni anayasa sürecinin vakit kaybetmeden başlatılması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Ümit ederim ki Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili işlerimizi TBMM'de tamamladıktan sonra bütün siyasi partilerin ortak çabasıyla yeni bir anayasa yapma sürecini de en kısa süre içerisinde başlatmalıyız." dedi.
Kurtulmuş, yeni anayasanın geniş uzlaşıyla hazırlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm siyasi partilerin bu süreçte ortak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.




