MLS kulüplerinden St. Louis City, Samsunspor'un yıldızı Carlo Holse'yi kadrosuna kattı.

27 yaşındaki Danimarkalı oyun kurucu ile 2+1 yıllık mukavele imzalayan Amerikan ekibi, bu transfer süreci için Samsunspor'a 5,2 milyon euro ödeme yapacak.

SAMSUNSPOR TARİHİNİN EN YÜKSEK BONSERVİSLİ SATIŞI

Açıklanan bu rakamla birlikte Holse, kırmızı-beyazlı kulübün tarihine adını yazdırmayı başardı.

Başarılı hücum oyuncusu, 5,2 milyon euroluk rakamla Karadeniz temsilcisinin en yüksek bedelle sattığı futbolcu unvanını elde etti.

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemelerinde tur için sahaya çıkacak
Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemelerinde tur için sahaya çıkacak
İçeriği Görüntüle

Samsun ekibi daha önce Rick van Drongelen'i Panathinaikos'a, Anthony Musaba'yı Fenerbahçe'ye ve Serkan Aykut'u Galatasaray'a 5'er milyon euro bedelle göndermişti.

SAMSUNSPOR'DAN ANLAMLI VEDA

Karadeniz kulübünün Holse için paylaştığı veda mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Atatürklü armayı her daim gururla taşıdın. 3 sezon boyunca attığın goller ve yaptığın asistlerin yanı sıra unutulmaz anılar bıraktın. Kritik anlarda sahneye çıktın, Avrupa arenasında sergilediğin performansla UEFA Konferans Ligi'nin en çok asist yapan isimleri arasında yer aldın ve ailemizin simge isimlerinden biri haline geldin. Sahadaki mücadelen, örnek karakterin ve duruşunla Büyük Samsunspor taraftarının kalbinde her zaman ayrı bir yere sahip olacaksın. Birlikte yazdığımız bu özel hikaye için teşekkürler Carlo. Yolun açık olsun.”

114 MAÇTA GÖREV ALDI

Samsunspor forması altında 3 sezonda 114 resmi karşılaşmada boy gösteren Holse, bu müsabakalarda 22 defa fileleri havalandırırken 13 de asist kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi