El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı yeni açıklamada, Filistinli direnişçilerin İsrail ordusuna karşı verdiği mücadelede sergilediği kahramanlıkları vurgulayarak, "Modern çağın en cesur ve fedakâr özgürlük savaşçıları sahneleriyle tarihe geçiyorlar" dedi.
Gazze’de yürütülen çatışmalarda İsrail askerlerine yönelik düzenlenen son pusulara dikkat çeken Ebu Ubeyde, bu operasyonların düşmanın moralini çökerttiğini belirtti. "Mücahitlerimiz, cesaretin ve direnişin zirvesini temsil ediyor. Düşman askerlerinin cesetleri, bu savaş sürdükçe bölgede kalıcı bir gerçeklik olmaya devam edecek," ifadelerini kullandı.
'Hükümet askerlerini göz göre göre ölüme gönderiyor'
Ebu Ubeyde, İsrail hükümetini de hedef alarak, askerlerini hayalî ve ulaşılmaz siyasi hedefler uğruna Gazze bataklığına sürüklediğini belirtti. "İsrail yönetimi gerçekleri gizliyor, kendi halkını aldatıyor. Ancak hakikat, Gazze'nin sokaklarında ve tünellerinde apaçık ortada" şeklinde konuştu.
Sözcü, halkına yönelik yürütülen saldırılar ve işgalin devam ettiği sürece direnişin süreceğini ve her yeni saldırının İsrail için daha ağır bir bedel anlamına geleceğini vurguladı.