Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Malezya, Endonezya ve Pakistan’a bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk durağı olan Malezya'ya geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'nda; Malezya Başbakanı Enver İbrahim ve eşi Dr. Wan Azizah İsmail, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin ile büyükelçilik personeli ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan akabinde de Putrajaya Uluslararası Kongre Merkezi'ne geldi.

Fahri doktora beratı taktim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Malezya'da, Putrajaya Uluslararası Kongre Merkezi'nde Perak Sultanı Nazrin Şah tarafından uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora beratı takdim edildi.


Öğrencilere hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da Yeni Yüzyılda Türkiye-Malezya Stratejik İşbirliği toplantısı kapsamında kamu çalışanları ve üniversite öğrencilerine hitap etti.

Genç nüfus işsizlik oranı %15'e yükseldi Genç nüfus işsizlik oranı %15'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye olarak 190'ı aşkın ülkeye yükseköğretim imkanı soruyoruz

5 yıl aradan sonra dost ve kardeş ülke Malezya'da bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kendimizi evimizde, kardeşler arasında hisesediyoruz. Asya'nın iki yakasında yer alan Malezya ve Türkiye dost, kardeş ve ortaktır. 2014 yılında olan ilişkilerimizi 2022 yılında stratejik düzeye çıkardık.

Ülkelerimiz arasındaki iş birliğini eğitim ve beşeri ilişkiler oluşturuyor. Bir dönem ülkemize hakim olan dönemde çok sayıda öğrencimiz Türkiye'de akademik kariyer yaptı. Bugün Türkiye olarak 190'ı aşkın ülkeye yükseköğrenim imkanı sunuyoruz.


Malezya akademik hayatında seçkin bir rol oynuyor

Malezya'nın yükseköğretimde bir çekim haline gelmesinden sebeplerinden biri Malaya Üniversitesi'dir. 40 bin öğrencisiyle Malezya akademik hayatında seçkin bir rol oynuyor. Üniversiteler toplumun kalkınması için güçlü bir fonksiyona sahiptir. Aydınlık yarınlara zemin oluşturmaktadır. Malezya'nın iyi yetişmiş insan kaynağıyla gelecekte iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Fahri doktora ünvanı dolayısıyla tüm üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.

Kaynak: Haber Merkezi