Ülkede, 366 doktorun Gazze'den hasta tahliyesi yapılması yönünde hükümete çağrı yaptıkları bir dilekçeyi imzalamasının ardından hükümetten konuya dair açıklamalar geldi.
Yakın bölgelere gidilsin
Danimarka'nın kamu yayıncısı DR'nin haberine göre, parlamentoda konuşan koalisyon ortağı muhafazakar Venstre Partisi milletvekili Jan E. Jorgensen, "Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde yeterli kapasiteye sahip pek çok ülke var. Çocuklara yardım etmek isteriz, ancak onları ve ailelerini Danimarka'ya getirmeyeceğiz." dedi.
Gazze'ye yardım sağlamak daha doğru
Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ise yaptığı açıklamada, "Bizce doğru destek yöntemi, Gazze'de ve çevresindeki bölgelerde destek sağlamak. Paramız bu şekilde en verimli şekilde kullanılır." değerlendirmesinde bulundu.




