Bedevi Haklarını Savunma Derneği Yöneticisi Hasan Muleyhat konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Muleyhat, açıklamasında Filistin topraklarını gasbeden çok sayıda silahlı İsraillinin, Ras Ayn el-Avca bedevi köyüne baskın düzenlediğini belirtti.

Söz konusu İsraillilerin, Filistinlilerin mülklerine zarar verdiğini aktaran Muleyhat, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin bedevi topluluklarına yönelik saldırılarının giderek arttığını vurguladı.

İran: ABD'ye ait hava aracı düşürüldü
İran: ABD'ye ait hava aracı düşürüldü
İçeriği Görüntüle

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre de İsrailliler, Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki Harbet ed-Deyr'de su pompalarını çaldı, Filistinlilerin ekinlerine zarar verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten beri İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 171'i çocuk olmak üzere 952 Filistinli hayatını kaybetti.

Bu sürede 7 binden fazla Filistinli yaralandı, 16 bin 400 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: AA