Gölcük Hicret Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda eğitim gören ve Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu 7/C sınıfında öğrenim hayatını sürdüren Abdullah Türkben, hafızlık alanındaki başarısını Türkiye birinciliğiyle taçlandırdı. Kocaeli’yi temsilen yarışmaya katılan Türkben, Sakarya’da düzenlenen bölge yarışmasında elde ettiği Marmara Bölgesi birinciliğinin ardından Türkiye finalinde de rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

11 Ayda Hafızlığını Tamamladı

Hafızlık eğitimini 11 ayda tamamlayan Abdullah Türkben, Bir yıllık bir süreçte ise Ahmet YILDIRAN hocaefendiyle hafızlığını pekiştirmekle beraber ayrıca ezberini pekiştirmek amacıyla Gölcük’teki çeşitli camilerde mukabele okuyarak Kur’an-ı Kerim’le olan meşguliyetini sürdürdü. Gündüzlü eğitim modeliyle hafızlığını tamamlayan Türkben’in başarısı, aile, okul ve Kur’an kursu arasındaki iş birliğinin hafızlık eğitimindeki önemini bir kez daha ortaya koydu.

1.jpg

Gündüzlü Hafızlık Modeliyle Gelen Başarı

Hicret Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda 2014 yılından bu yana uygulanan gündüzlü eğitim modelinde öğrenciler sabah kursa geliyor, kahvaltılarını burada yapıyor ve derslerini tamamladıktan sonra akşam olmadan evlerine dönüyor. Böylece öğrencilerin aileleriyle bağlarını koruyarak hafızlık eğitimi almaları ve okul hayatlarını birlikte sürdürmeleri hedefleniyor.

Kursun eğitim anlayışı, yalnızca hafızlığı tamamlamaya değil, ezberin sağlam ve kalıcı olmasına da önem veriyor. Bu doğrultuda Kur’an kursu öğreticilerinin özverili çalışmalarıyla öğrencilerin hafızlık süreçlerinin titizlikle takip edildiği belirtiliyor.

3 ilde FETÖ'nün gizli yapılanmasına operasyon: 15 gözaltı
3 ilde FETÖ'nün gizli yapılanmasına operasyon: 15 gözaltı
İçeriği Görüntüle

Türkiye Dereceleriyle Öne Çıkan Kur’an Kursu

Hicret Hafızlık Erkek Kur’an Kursu, kuruluşundan bu yana hafızlık tespit sınavlarındaki başarıları ve yarışmalarda elde ettiği derecelerle dikkati çekiyor. Türkiye finallerine katılma başarısı gösteren öğrenciler yetiştiren kurs, geçmiş yıllarda iki kez Türkiye ikinciliği ve bir kez Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kurs öğrencileri ayrıca iki kez Türkiye finaline katılma hakkı kazandı. Abdullah Türkben’in 2026 yılında Türkiye birincisi olması, kursun yarışmalardaki başarılarına yeni bir derece ekledi.

Hicret Hafızlık ve Manevi Kalkınma Derneği Başkanı Tacettin Tarı, elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirterek gündüzlü eğitim sisteminin öğrencilere sağladığı motivasyona ve öğreticilerin gayretine dikkati çekti.

Tarı, “Önce Allah’ın izniyle, sonra da gündüzlü sistemin vermiş olduğu motivasyonla hocalarımızın üstün gayreti birleşince başarı kaçınılmaz oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kursun 2014 yılında kurulduğunu hatırlatan Tarı, bugüne kadar 155 öğrencinin hafızlığını tamamladığını belirtti. Kurs mezunlarının akademik alandaki başarılarının da kendilerini memnun ettiğini ifade eden Tarı, mezunlar arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul Hukuk Fakültesi, Boğaziçi Üniversitesi’nin çeşitli bölümleri ve ilahiyat fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin bulunduğunu kaydetti.

Tarı, bu tablonun gündüzlü hafızlık sisteminin öğrencilerin akademik hayatlarına da olumlu katkılar sağlayabildiğini gösterdiğini dile getirdi.

Aile ve Hocaların Desteği

Abdullah Türkben’in Türkiye birinciliği, ailesi ve eğitim gördüğü kursta büyük sevinçle karşılandı. Öğrencinin başarısında Kur’an kursu öğreticilerinin emeğinin önemli rol oynadığı belirtildi. Başta hafızlık hocası Hafız Ahmet Yıldıran olmak üzere Türkben’in yetişmesinde katkısı bulunan öğreticilerin gayretleri takdir topladı.

Kocaeli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Gölcük İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş da Türkiye birinciliği dolayısıyla Abdullah Türkben’i ve ailesini tebrik ederek başarıda emeği bulunanlara teşekkür etti.

Hafız Abdullah Türkben’in elde ettiği Türkiye birinciliği, Gölcük ve Kocaeli adına önemli bir gurur kaynağı olurken hafızlık eğitimi alan diğer öğrenciler için de teşvik edici bir örnek oldu.

Kaynak: Haber Merkezi