Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2309.40
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TOGG da bu sisteme göre satış yapmayacak!

"Müşteriler internet üzerinden araçları araştırıyor ve almaya karar veriyor" diyen Zafer Başar, "Bu dijital bir süreç. Fakat Türkiye şartlarında yönetmelik tamamen dijital satışa uygun değil. Tabii yeni dönemde bayilik ve distribütörlük sistemi kökten değişecek" ifadesini kullandı.
TOGG da bu sisteme göre satış yapmayacak!
30 Ağustos 2020 22:58:50
"Müşteriler internet üzerinden araçları araştırıyor ve almaya karar veriyor" diyen Zafer Başar, "Bu dijital bir süreç. Fakat Türkiye şartlarında yönetmelik tamamen dijital satışa uygun değil. Tabii yeni dönemde bayilik ve distribütörlük sistemi kökten değişecek" ifadesini kullandı.

Fırat İpek

Skoda Scala test sürüş etkinliği, İstanbul Karaköy’de inşaası devam eden Galataport İstanbul tanıtım ofisinde düzenlendi. Tüm hijyen tedbirlerinin ve sosyal mesafe kurallarının uygulandığı etkinlikte konuşan Yüce Auto-ŠKODA Genel Müdürü Zafer Başar, Scala’nın, rekabetin çok büyük olduğu hatchback segmentinin vazgeçilmez modellerinden biri olacağını söyledi.

“Yeni Scala için 2020 yılı satış hedefimiz 7.000 adet” diyen Başar, “Yıl sonunda en çok satan ilk iki modelimizden biri olacak ve önümüzdeki dönemde ilk 5 marka arasına girip yüzde 7 pazar payı alma hedefimize önemli destek sağlayacak modellerden biri olacak” dedi.

Satış ıslak imzayla yapılıyor

Toplantıda “TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin seri üretime başladığında çok farklı bir bayi sistemiyle satışa çıkacağını belirtti. Sizin bu yeni dönem bayilik sistemiyle ve dijitalleşmeyle ilgili planlarınız var mı? diye sorduğum soruya cevap veren Başar, “İnternet üzerinden ya da bilgisayar ekranınızdan araç baktığınızda bu dijital bir süreçtir. Fakat ıslak imzayla satış olduğu için tamamen dijital dönüşüme uygun bir yönetmelik yok” diye konuştu.

Tamamen dijital siparişlerin fabrikaya yapılması gerektiğini belirten Başar, “Burada da kur farkının oluşmaması gerekiyor. Biz araçlarımızı ithal ediyoruz. Bu yüzden Türkiye’de durum buna müsait değil. Avrupa’da yaşıyor olsanız, örneğin Almanya’da. Kur farkı olmayacağı için çok rahat fabrikadan sipariş verebilirsiniz” şeklinde konuştu

Kamiq’i görmeden ve test etmeden satın aldılar

Başar, “Tabi yeni dönemde bayilik ve distribütörlük sistemi kökten değişecek. Mesela geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığımız Kamiq modelini geleceğini duyurduğumuzda müşterilerimiz aracı görmeden ve test sürüşü yapmadan satın aldı. Böylece dijital dönüşümün olabileceğini gördük. Gelecek planlarımız ve yatırımlarımız arasında bu var” açıklamasında bulundu.

SCALA’NIN BAZI ÖZELLİKLERİ

EN UZUN AKS ARALIĞI

Latince “basamak“ veya “merdiven“ anlamına gelen Scala, üst düzey fonksiyonelliği, sıra dışı tasarım ve ileri bağlantı teknolojileriyle birleştiriyor. Mümkün olan en uzun aks aralığıyla birlikte içeride konforlu ve teknolojik bir alan sunan Scala, 2.636 mm dingil mesafesine sahip, aracın uzunluğu 4.362 mm, genişliği 1.793 mm ve yüksekliği ise 1.471 mm’dir.

SCALA, Türkiye’de Elite ve Premium olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuldu.

En üst düzeyde aktif ve pasif güvenlik teknolojileriyle donatılan SCALA, standart olarak 6 hava yastığı bulunuyor.

467 LİTRELİK BAGAJ HACMİ

Scala’da VISION RS konseptiyle şekillenen kabinde, her ŠKODA modelinde olduğu gibi cömert bir yaşam alanına 467 litrelik bagaj hacmi eşlik ediyor. Koltuklar katlandığında ise bagaj hacmi 1.410 litreye çıkıyor.

ŞIK DETAYLAR

Ortaya konumlandırılmış dokunmatik ekran, ambiyans ışıklandırmaları, renkli dikişlere sahip koltuklar gibi şık detaylar da bulunuyor.

2 BENZİNLİ 1 DİZEL

Giriş seviyesinde 115 PS güce sahip 1.0 TSI motor yer alırken, 150 PS güç üreten 1.5 TSI ACT güç ünitesi de bulunuyor. Aracı dizel motorla tercih etmek isteyenler için 115 PS’lik 1.6 TDI güç ünitesi yer alıyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan