Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2440.24
BIST 100
10005.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi

​Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi çocuklara suyun önemini hatırlatıyor
​Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi
30 Nisan 2022 00:30:50
​Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi çocuklara suyun önemini hatırlatıyor

Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi çocuklara suyun önemini hatırlatıyor

eTwinning platformunun başlattığı Türkiye, Polonya ve Litvanya'daki bazı okulların iş birliği ile yürütülen Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi, 4-6 yaş arasındaki çocuklarda suyu bilinçliği kullandırmayı ve farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Suyun önemine dikkat çekmek amacı ile oluşturulan Water Protectors (Su Koruyucuları) projesi yaşları 4 ile 6 arasında değişen çocuklarda suyun tüm canlılar için önemini yansıtmaya çalıştığı gibi suyu bilinçli kullanma üzerinde de duruyor.

Her hafta etkinlikler düzenleniyor

Proje kapsamında her hafta suyun önemini yansıtan bir konu belirlenerek çocukların bu alanda gözlem yapmalarını, deneyerek öğrenmelerini , yaparak ve yaşayarak bilgi edinmelerine öncelik sağlıyor. Bu sayede küçük yaştan itibaren bilinçlendirme sağlanıyor.

3 farklı ülkenin işbirliği ile yürütülüyor

Proje 3 farklı ülkede (Türkiye, Polonya ve Litvanya) görev yapan öğretmenlerin işbirliği ile yürütülüyor. Türkiye’de bu projeyi İnkılap İlkokulu, Cumhuriyet Anaokulu, Şehit Muharrem Kerem İmam Hatip Ortaokulu, Nuran Oğuz Anaokulu ve Ayşe Aybaba Anaokulu yürütmekte.