MARDİN – DERİK
Şeyh Burhan Hedbi (k.s.) Hazretlerinin öncülüğünde ilmi yaymak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Derik Şubesi’nde eğitim ve öğretim faaliyetleri başladı.
Medresede müderrislik görevini yürüten Şeyhmus Hedbi, yaptığı açıklamada ilmin fert ve toplum hayatındaki önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“İlim; insanı hakka ulaştıran, ahlâkı güzelleştiren ve toplumu ihya eden en büyük nimetlerden biridir. Bu anlayışla açılan medresemizde Kur’ân-ı Kerîm, temel İslâmî ilimler, ahlâk ve edep merkezli eğitimler verilerek gençlerimizin manevî yönden güçlü bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmektedir.”
Yeni eğitim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni eden Hedbi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cenâb-ı Allah’tan niyazımız; ilim yolunda atılan bu mübarek adımların ümmete faydalı nesiller yetiştirmesine vesile olmasıdır. Rabbimiz talebelerimize zihin açıklığı, gayret, ihlas ve muvaffakiyet ihsan eylesin.”

Şeyhmus Hedbi ayrıca, medresenin kuruluş ve faaliyet sürecinde desteklerini esirgemeyen ilim sevdalısı muhibbanlara teşekkür ederek, dua ve desteklerinin devamını diledi.
İslam medeniyetinde ilmin merkezi bir konuma sahip olduğunu hatırlatan yetkililer, bu hizmetin bölgedeki gençlerin ilmî ve manevî gelişimlerine katkı sunacağını ifade etti.
Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.):
“İlim öğrenmek her Müslümana farzdır.”
hadis-i şerifini düstur edinen medrese yönetimi, eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirtti.
Dualarla başlayan yeni eğitim döneminin, başta talebeler olmak üzere bütün ümmet-i Muhammed için hayırlı ve bereketli sonuçlar doğurması temenni edildi.



