Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ABD'li mevkidaşı Marco Rubio ile Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen 47. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi kapsamında bir araya geldiklerini duyurdu.

Kuveyt: 17 balistik füze ile 13 İHA atıldı
Kuveyt: 17 balistik füze ile 13 İHA atıldı
İçeriği Görüntüle

Jaishankar, '(Rubio ile) Bölgesel ve küresel konuların yanı sıra ikili ilişkilerimizi ele almaktan memnuniyet duydum.' ifadesini kullandı.

İkilinin, ülkeleri arasında Rusya'dan petrol alımı ve gümrük vergileri konusunda gerilim sürerken bir araya gelmesi dikkati çekti.

ABD, Ukrayna savaşının ardından Rusya'dan en çok petrol ithal eden ülkeler arasına giren Hindistan'a, söz konusu ticareti gerekçe göstererek yüzde 50 gümrük tarifesi uygulamaya başlamıştı.

Kaynak: AA