Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, iki ülke arasındaki işbirliği imkanları ile ilişkilerin ortak çıkarlar ve halkların yararları doğrultusunda daha da güçlendirilmesine yönelik adımları ele aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı, NATO'nun geleceği için Ankara'da yapılacak zirveye işaret etti
Almanya Dışişleri Bakanı, NATO'nun geleceği için Ankara'da yapılacak zirveye işaret etti
İçeriği Görüntüle

Görüşmede, özellikle kalkınma ortaklıkları başta olmak üzere çeşitli alanlarda kaydedilen ilerleme temelinde BAE-Türkiye ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik kararlılık teyit edildi.

Görüşmede, liderler ayrıca, bölgesel ve uluslararası düzeyde karşılıklı ilgi alanına giren meseleleri, bölgede yaşanan son gelişmeleri ve bu gelişmelere yönelik yürütülen çalışmaları ele aldı.

İki lider, yapacakları görüşmenin ileri bir tarihe ertelendiğini ifade ederken, en kısa zamanda bir araya geleceklerini teyit etti.

Kaynak: AA