Emine Erdoğan'dan çocuklar için çağrı
Emine Erdoğan'dan çocuklar için çağrı
İçeriği Görüntüle

KKTC'de Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde, Hazreti Ömer Türbesi yerleşkesinde düzenlenen geleneksel sokak oyunları şenliğine birçok çocuk katıldı.

Çocuklar, topaç, misket, çelik çomak, ip atlama, halat çekme, üç taş, seksek ve yakan top gibi birçok geleneksel sokak oyunuyla eğlenceli bir gün geçirdi.

AA'ya konuşan YEE Lefkoşa Koordinatörü Abdullah Aktaş, şenlik kapsamında 30'dan farklı sokak oyununun uzman eğitmenler gözetiminde çocuklara yönelik icra edildiğini belirtti.

Aktaş, 'Dijitalleşen dünyada özellikle bu nesildeki çocuklarımızın sokağa çıkma ihtiyacı çok fazla. Bu anlamda o kültürel mirasımızı da çocukları sokağa çıkartarak onlarla birlikte geleceğe aktarmış oluyoruz.' dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan biri de çok güzel zaman geçirdiğini, ip atlama ve topaç çevirme oynadığını söyledi.

Kaynak: AA