Meksika'nın başkenti Meksiko'da oynanan karşılaşma, olumsuz hava şartları sebebiyle planlanandan 1 saat rötarla start aldı. İlk yarıda bulduğu gollerle üstünlüğü ele geçiren Meksika, sahadan 2-0 galip ayrılarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı.
İlk yarıda gelen goller turu getirdi
Müsabakaya hızlı başlayan ev sahibi Meksika, 22. dakikada Julian Quinones'in şık golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden kısa bir süre sonra, 31. dakikada sahneye çıkan tecrübeli forvet Raul Jimenez, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 2-0. Karşılaşmanın kalan bölümlerinde skor değişmedi ve Meksika son 16 turundaki yerini ayırttı.
Ekvador uzatmalarda 10 kişi kaldı
Maçın son anlarında ise tansiyon oldukça yükseldi. Yaşanan bir tartışma esnasında ağzını kapatarak sportmenlik dışı harekette bulunan Ekvadorlu Pedro Hincapie, 90+5. dakikada yapılan VAR incelemesinin ardından doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Mücadeleyi 10 kişi tamamlayan Ekvador, bu mağlubiyetle birlikte Dünya Kupası macerasını noktaladı. Meksika'nın son 16 turundaki rakibi ise İngiltere - Demokratik Kongo Cumhuriyeti eşleşmesinin kazananı olacak.
Maçın teknik detayları
-
Skor: Meksika: 2 - Ekvador: 0
-
Hakem kadrosu: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)
-
Meksika ilk 11 ve değişiklikler: Rangel, Sanchez, Montes, Vasquez, Gallardo, Mora (Dk. 59 Gutierrez), Lira, Romo (Dk. 73 Vargas), Alvarado (Dk. 80 Reyes), Quinones (Dk. 80 Pineda), Raul Jimenez (Dk. 74 Gimenez)
-
Ekvador ilk 11 ve değişiklikler: Galindez, Franco (Dk. 46 Medina), Ordonez (Dk. 46 Preciado), Pacho, Hincapie, Yeboah (Dk. 79 Jordy Caicedo), Vite, Moises Caicedo, Angulo (Dk. 79 Paez), Plata, Valencia (Dk. 59 Rodriguez)
-
Goller: Dk. 22 Quinones, Dk. 31 Raul Jimenez (Meksika)
-
Kırmızı kart: Dk. 90+5 Hincapie (Ekvador)
-
Sarı kartlar: Dk. 45 Franco, Dk. 90+3 Paez, Dk. 90+7 Moises Caicedo (Ekvador)




