İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosunca bazı şüpheliler hakkında "eziyet", "resmi belgede sahtecilik", "güveni kötüye kullanma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlarıyla ilgili başlatılan "Hakemler dosyası" soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Ahmet Şahin, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Yunus Yıldırım, TFF Eğitim ve 4'üncü Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin, TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu Alican Sağlar ile TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif'in savcılıktaki ifadeleri tamamlandı.

Mustafa Çiftçi'den Kudüs paylaşımı!
Mustafa Çiftçi'den Kudüs paylaşımı!
İçeriği Görüntüle

Tüm şüpheliler tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FERHAT GÜNDOĞDU TUTUKLANDI

Bu gelişmelerin ardından ise bir son dakika yaşandı.

Ferhat Gündoğdu'nun tutuklunmasına karar verildi.

HT Spor'da yer alan habere göre, Ferhat Gündoğdu, savcı tarafından hakimliğe sevk edildiği 2 suçtan serbest kaldı.

Ancak sorgu devam ederken sonradan başka bir sorgu numarasıyla eklenen evrak kapsamında TCK 135/2'den tutuklanmasına karar verildi.

Ferhat Gündoğdu, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif'in tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrolle serbest bırakıldı.

Muhabir: Zülal Ceylan