İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uçağı, artan güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail’den Yunanistan’a olağan dışı bir güvenlik protokolüyle havalandı. İran’ın olası saldırılarına karşı önlem olarak, Netanyahu’nun uçağına iki İsrail savaş uçağı eşlik etti.
Netanyahu Tel Aviv'den kaçtı!
— Milat Gazetesi (@MilatGazete) June 13, 2025
Netanyahu'nun uçağı, İran'ın olası saldırılarına karşı İsrail'den Yunanistan'a uçtu.
Uçağına iki İsrail savaş uçağının da eşlik ettiği görüldü. pic.twitter.com/Iv9fZzLzqd
Yetkililerden resmi bir açıklama yapılmazken, uçuş sırasında güvenliğin üst düzeyde tutulduğu bildirildi. Tel Aviv’den havalanan uçak, Ege Denizi üzerindeki hava sahasında da radar takibinde tutuldu. Güvenlik kaynakları, İran’dan gelebilecek potansiyel bir saldırının ya da sabotaj girişiminin göz ardı edilmediğini belirtti.
Ziyaretin amacı Yunanistan ile yapılacak diplomatik görüşmeler olsa da, bu gelişme İsrail’in bölgedeki gerilimleri ne kadar ciddiye aldığını ortaya koydu. Netanyahu’nun uçağının askeri refakatle uçması, diplomatik seyahatlerde nadiren rastlanan bir durum olarak dikkat çekti.