Netanyahu ve sözde savunma sorumlusu Yisrael Katz, yayımladıkları ortak açıklamayla, İsrail ordusunun Beyrut'a yeni hava saldırıları düzenleyeceğini duyurdu.

Lavrov, ABD ile İran'a derhal ateşkese çağırdı
Lavrov, ABD ile İran'a derhal ateşkese çağırdı
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, Netnayahu ve Katz'ın talimatıyla Beyrut'un Dahiye bölgesine yönelik hava saldırılarında Hizbullah hedeflerinin vurulacağı öne sürüldü.

ABD DE İŞİN İÇİNDE

Netanyahu'nun 30 Mayıs'ta ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde Beyrut'u hava saldırılarıyla hedef almak için Washington yönetiminden izin istediği ileri sürülmüştü.

İsrail'in ABD Başkanı Donald Trump'ın "vetosu" nedeniyle Beyrut'a hava saldırıları düzenleyemediği iddia ediliyordu.

İsrail, son olarak 28 Mayıs'ta ateşkese rağmen Beyrut'un güneyinde yer alan Şuveyfet bölgesine hava saldırısı yapmıştı.

Muhabir: Münevver Kabaoğlu