Nijerya Ordusundan yapılan açıklamada, geçen ay ordunun ülkenin farklı bölgelerinde terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın yanı sıra çete üyelerine yönelik operasyonlar düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, operasyonlarda 103 terörist ve silahlı çete üyesinin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Operasyonlarda teröristlerin rehin aldığı 813 kişinin kurtarıldığı aktarılan açıklamada, 197 terörist ve silahlı çete üyesinin teslim olduğu ifade edildi.

Nijerya'da güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda 1 polis ile 9 asker öldü
Nijerya'da güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda 1 polis ile 9 asker öldü
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, operasyonlarda 1359 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, silahlı çete ve teröristlere ait 254 silah ve önemli mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi.

Nijerya, uzun zamandır ülkenin çeşitli bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: AA