Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, gelen ihbarlar ve elde edilen deliller doğrultusunda; belediye bünyesindeki bazı ihaleler, doğrudan teminler, festival ve organizasyon giderleri, reklam, matbaa, araç kiralama ile gıda ve zirai malzeme alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, belediyedeki imar işlemlerinde vatandaşlardan haksız menfaat talep edildiği ve bazı para hareketlerinin belediye faaliyetleri ile bağlantılı yapılar üzerinden gerçekleştirildiği iddiaları mercek altına alındı. Teknik incelemeler, HTS ve PTS kayıtları ile banka hesap hareketlerinin titizlikle incelenmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

Belediye Başkanı ve yöneticiler gözaltında


Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, aralarında Silifke Belediye Başkanı’nın da bulunduğu belediye yöneticileri, belediye personeli ve belediye ile iş ilişkisi bulunan şirket yetkililerinden oluşan toplam 19 şüpheli yakalandı. Hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İBB yöneticisi Karaal elleri bağlı halde bulundu
İBB yöneticisi Karaal elleri bağlı halde bulundu
İçeriği Görüntüle


Belediye binası ve adreslerde arama


Operasyon çerçevesinde, şüphelilerin ikametleri, iş yerleri, araçları ve şirketlerinin yanı sıra Silifke Belediyesi’ndeki iddiaya konu birimlerde arama ve el koyma işlemlerine devam ediliyor.

Soruşturma "çok yönlü" sürüyor


Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet", "irtikap", "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" suçları kapsamında çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Muhabir: Eda Koyuncu