Türkiye, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılmış, 11 ilde büyük yıkım yaşanmıştı.

Gürbulak'ta 1,1 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi
Gürbulak'ta 1,1 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 14 milyon insanı etkileyen felaketin ardından ülke genelinde 7 gün milli yas ilan edilmişti. Depremden en ağır etkilenen illerden biri de Hatay olmuştu.

Yerel gazeteden tepki çeken başlık

Süper Lig'in 27. haftasında Hatayspor, Trabzonspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Ancak maç sonrası Karadeniz'de Son Nokta isimli yerel gazetenin "Papara Park’ta Hatay Depremi" manşeti büyük tepki çekti.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği Hatay'da yaralar henüz sarılmamışken yapılan bu benzetme, başta Hatay halkı olmak üzere birçok kesimden eleştiri aldı.

Gazete Manşet

Depremin Yaraları Sarılmaya Devam Ediyor

Hatay'da deprem sonrası evleri yıkılan veya ağır hasar görenler için konut inşaatları hızla devam ederken, tamamlanan evler hak sahiplerine kura ile teslim edilmeye başlandı. Kentte hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürerken, duyarsız söylemler vatandaşları derinden yaralıyor.

Kaynak: Haber Merkezi/ Çağrı Gökten