Türkiye, yeni bir dönemin kapılarını araladı.
Artık Türkiye'de "terörsüz" bir dönem başlıyor.
Öcalan PKK'ya çağrı yaptı
Terörsüz Türkiye döneminin başlamasında tarihi sorumluluk üstlenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrılarıyla İmralı'da tutulan PKK elebaşı Abdullah Öcalan, PKK'ya çağrısını yaptı.
PKK'nın lağvedilmesi ve silah bırakmasını içeren çağrıyla birlikte 40 yıllık terör belasından kurtuluş için umutlar daha da çoğaldı.
TSK'dan dikkat çeken hamle
Süreç tüm titizliğiyle sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri'nden dikkat çeken bir hamle geldi.
Kürtçe bildiri dağıtıldı
TSK, Kandil ve Asos dağı civarındaki bölgelere savaş uçaklarından Kürtçe yazılı bildiriler attı.
Yerel kaynaklara göre, 18 Nisan 2025 tarihinde Türk ordusuna ait savaş uçakları Asos Dağı ve Süleymaniye’nin kırsal bölgelerine havadan teslim ol çağrısı içeren bildiriler dağıttı.
Teslim olun çağrısı yer aldı
Bildiride, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın, silah bırakma ve teslim olma çağrısına yer verildi.
'Mağaralardan çıkın, insan gibi yaşayın'
Teslim olan teröristlerin devletin şefkatiyle karşılaştığını anlattığı bildiride "Bu fırsatı kaçırmayın. Devlet affedicidir. Mağaralardan çıkın, insan gibi yaşayın." ifadeleri yer aldı.
'Size yol gösterelim'
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bildirinin son kısmında şu ifadelere yer verildi:
Abdullah Öcalan, örgütün kendini feshetmesini ve silahların bırakılmasını istedi. Bu fırsatı kaçırmayın. Kendinizi devletin adaletine emanet edin. Bize inanın, mağaradan çıkın, insan gibi yaşayın, size yol gösterelim.




