Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya ülkeye insansız hava araçları (İHA) ve füzeyle hava saldırıları düzenledi.

Rus ordusunun Ukrayna'nın farklı bölgelerine bir 'İskender-M' tipi balistik füzesi ve 126 İHA fırlattığı aktarılan açıklamada, 105 İHA'nın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yunanistan'da 8 bin dönüm alan yangında zarar gördü
Yunanistan'da 8 bin dönüm alan yangında zarar gördü
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, söz konusu füze ve İHA'ların 11 noktaya isabet ettiği ifade edildi.

Saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisinden (DSNS) yapılan açıklamada ise mevcut bilgilere göre, Odessa bölgesine yönelik Rus İHA saldırıları nedeniyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Dnipropetrovsk bölgesine yönelik düzenlenen hava saldırısında 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Zaporijya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Zaporijya kentinde düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin yaralandığını kaydetti.

Kaynak: AA