Program, Mehmet Emin Demir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Şeref Ayna ve Ahmet Faruk Çevik kısa birer konuşma yaparak Gazze halkına destek mesajları verdi.

Van Filistin’e Destek Platformu Dönem Sözcüsü Hayati Beyde, yaptığı açıklamada Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Beyde, “Gazze halkı aylardır ağır bir abluka ve sistematik saldırılarla karşı karşıya. Küresel Sumud Filosu, bu zulme karşı insanlığın vicdanını temsil ediyor. Van halkı olarak biz de bu kutlu yürüyüşün yanındayız” ifadelerini kullandı.

Meydanda toplanan vatandaşlar da sık sık “Kahrolsun İsrail”, “Diren Gazze, Van seninle” sloganları atarak destek gösterdi.

Nijerya'da 1949'daki madenci katliamına ilişkin İngiltere'nin 420 milyon sterlin tazminat ödemesine hükmedildi
Nijerya'da 1949'daki madenci katliamına ilişkin İngiltere'nin 420 milyon sterlin tazminat ödemesine hükmedildi
İçeriği Görüntüle

Etkinlik, Gazze halkı için yapılan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi/ Kenan Gül