Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ekim 2021

​Türk Şeker direniyor...

Değerli okurlarım, Türk Şeker , tatlının ham maddesinin spekülatörlerin eline geçmemesi için büyük gayret gösteriyormuş. Bende bunu tesadüfen öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim.

Şöyle, Uşak'tan Gıda Toptancılığı yapan bir Dostum arayarak, Şeker Fabrikasından haftalık 60 çuvaldan fazla alamadığını söyledi. Halbuki, kendisi daha çok şeker almak istiyormuş.

Dostuma konuyla ilgileneceğimi söyleyerek, araştırmaya koyuldum. Önce Uşak Şeker Fabrikasını aradım.

Daha sonra, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş İle görüştüm. En sonunda da, Türk Şeker Genel Müdürü'nün özel kaleminden bilgi aldım.

Efendim, konunun özeti şu: Şeker pancarında yaşanan fiyat artışı sonrası, şekere de zam gelir beklentisi oluşmuş.

Sözün daha doğrusu, birileri zam algısını körüklemiş. Hatta, "zam yapın" diye de Türk Şeker'e yoğun baskı yapılmış.

Fakat, Türk Şeker yetkilileri bu baskılara boyun eğmemişler. Şu anda, Türk Şeker'de, şekerin çuvalı eski fiyattan satılıyormuş. Yani, 212 liradan...

Tabi, fiyat eski olunca, birde ortada zam algısı bulununca, spekülatörlere gün doğmuş oluyor.

Telefonda görüştüğüm yetkili, Genel Müdürlüğü her gün şeker almak için, onlarca arayan var dedi. Hem de, Kuyumcusundan tutun, Petrolcüsüne kadar...

Allah aşkına söyleyin, Kuyumcunun, Petrolcünün şekerle ne işi olur? İşleri olmaz da, konu çok kazanmak oldumu parası olan herkes toplanır. Ülkeyi ve milleti düşünen kim?

İşte Genel Müdürlük de, şekeri spekülatörlerin eline düşürmemek için şu tedbirleri almış: İmalatçılar kapasite raporu sunduklarında tüm ihtiyaçları gideriliyormuş.

Toptancılara da fiyat dengesini bozmasınlar diye, bir sınırlama getirilmiş. Burada, şeker alacak Toptancılar için, 2021 yılında fabrikalardan ürün almış olmak şartının bulunduğunu hatırlatayım.

Virüs salgınının etkilerini, ağır bir şekilde hissettiğimiz şu günlerde, aldıkları kararlarla, imalatçıların ve biz vatandaşların yanında duruşları nedeniyle, Türk Şeker yetkililerini kutluyorum.

Darısı diğer Kurum ve Kuruluşların başına olsun..

Not: Tüm okurlarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyorum... Nice Bayramlarda buluşmak dileğiyle...