Bayrama kısa süre kala emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinde artış yapıldı. Daha önce 3 bin lira olarak belirlenen ikramiye, yüzde 33 zamla 4 bin liraya çıkarıldı.
AK Parti’den Açıklama
İkramiye artışına ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den geldi. Güler, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, emeklilerimize verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesini 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.
16 Milyon Emekli Faydalanacak
Bayram ikramiyesi artışı için gerekli yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis’e sunulması bekleniyor. Mart ve Haziran aylarında ödenecek ikramiyeden yaklaşık 16 milyon emekli yararlanacak. Ayrıca, 1 Mart itibarıyla emekliliğe hak kazananlar da bu ödemeden faydalanabilecek.




