Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2490.22
BIST 100
9537.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ARABA CAM DEĞİŞİMİNDE NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

​Araç sahiplerinin birçoğu araba cam değişiminde nelere dikkat etmek gerekir? sorusunu merak ediyor. Oto cam değişimi yapmadan önce bilinmesi gereken bazı hususlara göz atmak faydalı olacaktır.
ARABA CAM DEĞİŞİMİNDE NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
24 May 2023 11:06:50
​Araç sahiplerinin birçoğu araba cam değişiminde nelere dikkat etmek gerekir? sorusunu merak ediyor. Oto cam değişimi yapmadan önce bilinmesi gereken bazı hususlara göz atmak faydalı olacaktır.

Araç sahiplerinin birçoğu araba cam değişiminde nelere dikkat etmek gerekir? sorusunu merak ediyor. Oto cam değişimi yapmadan önce bilinmesi gereken bazı hususlara göz atmak faydalı olacaktır.

Araba kullanımı her ne kadar keyifli bir iş olsa da bazı durumlar can sıkıcı olabilir. Araç ön camı ya da kapı camları bazen çeşitli nedenlere bağlı olarak çatlayabilir ya da kırılabilir. Bu durum kimi için önemsiz gibi görünse de sürüş performansına doğrudan etki ettiğinden aslında son derece önemlidir. Çeşitli nedenlerden ötürü kırılan, parçalanan ya da çatlayan araç camları ile uğraşmak zorunda kalmak bazen zor olabilir. Oto cam hasarları görüntü itibari ile hoş olmayan bir manzaranın ortaya çıkmasının yanı sıra araç kullanımını da zorlaştırır. Ayrıca sürücünün de dikkatinin dağılmasına sebebiyet verebilen bu durumlar, yolun ve çevreninin net bir şekilde görünmesini engelleyebilir. Ancak bu tarz bir durumla karşılaşılması durumunda oto cam tamirini yaptırmadan önce araç sahibinin bilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Peki oto cam değişiminde neler önemlidir? Araç ön cam değişimi kaskoyu bozar mı? Oto cam tamiri neden önemlidir? Merak ettiğiniz tüm sorular için okumaya devam edin...

oto cam_3f1698abc81e0d03b56034342f9ccf1b.jpg

OTO CAM TAMİRİ YAPTIRMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Oto cam tamiri yaptırmadan önce bilinmesi gereken bir takım hususlar vardır. Kişinin oto cam değişiminden önce bunlardan haberdar olması cam değişiminin doğru şekilde yapılmasına olanak tanır. Bunun için ilk olarak araç camında meydana gelen hasarın cam değişimi gerektirip gerektirmediğine karar vermektir. Araç camında meydana gelen hasarlar hem sürüş güvenliği hem de araç kullanımı açısından önemlidir. Tamamen kırılmış bir cam ile seyahat etmek nasıl mümkün değilse çatlamış bir camla seyahat etmek de bir o kadar tehlikeli olabilir. araç camları görüş açısına etki eden en önemli noktalardır. Bu açıdan ön cam ya da kapı camlarında oluşan hasarların ne derece olduğuna dikkat etmek gerekir. Oto camında meydana gelen kırık ya da çatlak görüşünüze etki etmiyor, sürüş deneyiminizi etkilemiyorsa cam değişimi yapmaya gerek olmadığını unutmayın. Hasarın büyük oranda olması durumunda ise ilk olarak sigortanızın cam değişimini kapsayıp kapsamadığından emin olun. Birçok sigorta şirketi cam değişimini sigorta kapsamına dahil eder. Bu açıdan sigortaya dahil edilenler listesini gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca bazı sigorta şirketleri cam değişimi için bir yıl içinde birden fazla teminat verirken bazıları yılda yalnızca bir kereye mahsus teminat verir. Buna ek olarak ön cam değişiminin yapılması kaskoyu etkileyen bir durum değildir. Dikkate almanız gereken ikinci nokta ise değiştirilecek camın türüdür. Her camın özelliği ve yapısı aynı olmadığından değiştirilecek yedek camın yapısını öğrenmeniz gerekir. Orijinal cam yapısından uzak olan ve yapısı sağlam olmayan cam taktırmak sürüş ve güvenlik açısından sorun teşkil edebilir. Son olarak cam takılırken kullanılan yapıştırıcının yüksek kaliteye sahip olup olmadığını mutlaka araştırın. Cam yapıştırıcısının iyi bir şekilde kuruyabilmesi için belirli bir süre beklemek de sürüş güvenli açısından önem arz eder. Araç camı değiştirildikten sonra camın tam olarak oturmasını beklemek gerekir. Bunun için gerekli olan süre yaklaşık olarak 1 saattir. Ancak bu her araç camında aynı olmayabilir. Bazı camların oturması bir saatten fazla sürebilir.

n cam_3fc534250731fd55190e4d8408abdc5f.jpg

OTO CAM DEĞİŞİMİ SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Oto cam değişimi sonrası nelere dikkat etmek gerekir? sorusu da yine kullanıcıların aklına takılan konulardan biridir. Çoğu sürücü bu hususta bilgi sahibi olmayabiliyor. Ancak değişen camın yerine oturması için aracınızı minimum 60 dakika kadar sürmekten kaçınmanız gerekir. Bu süre ön cam değişimi sonrası camın yerine oturması için yeterli olacaktır. Yine birçok sürücü ön değişimi yapıldıktan ne kadar süre sonra araçlarını yıkatabileceğini de merak ediyor. Ön cam değişimi yapıldıktan sonra 24 saat aracın yıkanmaması gerekir. Onarılan camın yerine oturması ve yeni bir hasar oluşmaması için bu hususlara dikkat etmek faydalı olur.